Рускинята Мария Шарапова ще изпадне от първите 50 в световната

...
Рускинята Мария Шарапова ще изпадне от първите 50 в световната
Коментари Харесай

Шарапова ще изпадне от топ 50 след четвъртата си поредна загуба

Рускинята Мария Шарапова ще изпадне от първите 50 в международната класация в женския тенис, откакто позволи четвърта поредна загуба. Тя отстъпи с 6:3, 6:7 (6), 4:6 против Каролин Гарсия в Щутгарт.

Неуспехът пристигна дни след изявлението ѝ, че се надява да завоюва още трофеи от Големия шлем след завръщането си след изтърпяно наказване за приложимост на неразрешени субстанции.

Това беше първата победа на Гарсия против Шарапова от пет мача посред им. " Двубоят беше доста оспорван. Знаех, че тя е войник и ще ми е мъчно до края ", сподели французойката, която избави два мачбола във втория сет.

С десетата си двойна неточност рускинята позволи решителен пробив в третия сет, който разреши на съперничката ѝ да стигне до успеха.

В първия за годината шампионат от Шлема - Australian Open, Шарапова стартира с две победи, само че по-късно отстъпи против Анжелик Кербер в третия кръг. Последваха още две провали - против румънската квалификантка Моника Никулеску в Катар и против Наоми Осака от Япония в Индиън Уелс.

Шарапова се върна в игра преди година в шампионата в Щутгарт, откакто изтърпя наказването си за приложимост на мелдоний. От тогава тя не се е изкачвала по-напред от 40-ото място.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР