Руски войник в МариуполПървите частични резултати от гласуването в четири

...
Руски войник в МариуполПървите частични резултати от гласуването в четири
Коментари Харесай

Излязоха първите резултатите от незаконните „референдуми“ на Путин

Руски боец в Мариупол
Първите частични резултати от гласуването в четири окупирани от Русия района на Украйна демонстрираха, че болшинството от над 96% поддържа присъединението към Русия след по този начин наречените референдуми, които Киев и Западът осъдиха като подправени, съобщи „ Ройтерс “. 

Набързо проведените гласувания се организираха в продължение на пет дни в четирите области – Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон, които съставляват към 15% от украинската територия.

Установени от Русия чиновници пренасяха урни от къща на къща в границите на нелегално и наложително гласоподаване, което съгласно Украйна и Запада имаше за цел да сътвори юридически предлог за анексиране на четирите района от Русия.

След това президентът Владимир Путин би могъл да показа всеки украински опит да си ги върне като нахлуване против самата Русия. Миналата седмица той съобщи, че е подготвен да употребява нуклеарни оръжия, с цел да отбрани „ териториалната целокупност “ на Русия.

Украинският външен министър Дмитрий Кулеба прикани Европейския съюз да наложи спомагателни стопански наказания на Русия, с цел да я накаже за организирането на гласуванията, което съгласно него няма да промени дейностите на Украйна на бойното поле.

Киев неведнъж е предупреждавал, че съветското анексиране на спомагателни територии ще унищожи всевъзможни шансове за мирни договаряния, седем месеца откакто Русия стартира нашествието си в прилежащата страна. Според него украинците, които са помогнали на Русия да провежда гласуването, ще бъдат упрекнати в държавна измяна.

Държавната съветска осведомителна организация РИА заяви, че първичните преброявания демонстрират болшинство, вариращо от 96,97 % в Херсонска област, на база 14% от преброените гласове, до 98,19 % в Запорожие, на база 18% от преброените гласове.

Мнозинствата в така наречен от Русия Донецка и Луганска национални републики са малко под 98%, надлежно на база 14% и 13% от преброените гласове.

Мащабът на промосковския избор не е изненада след гласуването, което съгласно Украйна в доста случаи е било осъществено под опасност с оръжие.

По сходен метод беше извършен и „ референдума “ в Крим след завземането на района от Украйна от Русия през 2014 година, когато руснаците в Крим оповестиха 97% от гласовете за обособяване от Украйна и присъединение към Русия.

Във вторник по държавната телевизия Путин съобщи, че гласуването е имало за цел да отбрани хората от това, което той назовава гонене на етнически руснаци и рускоговорящи от страна на Украйна – нещо, което Киев отхвърля.

„ Спасяването на хората във всички територии, където се организира този референдум, е преди всичко в нашето схващане и в центъра на вниманието на цялото ни общество и страна “, сподели той.

През последните месеци Москва предприе дейности за „ русифициране “ на регионите под неин надзор, в това число посредством издаване на съветски паспорти и пренаписване на учебните стратегии.

Референдумите бяха незабавно извършени този месец, откакто Украйна взе превес на бойното поле, като разгроми съветските сили в североизточната част на Харковска област.

Валентина Матвиенко, началник на горната камара на съветския парламент, съобщи, че в случай че резултатите от гласуването са удобни, Народното събрание може да прегледа присъединението на четирите района на 4 октомври, три дни преди Путин да отпразнува 70-ия си рожден ден.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР