Руски войник се призна за виновен за застрелването на 62-годишен

...
Руски войник се призна за виновен за застрелването на 62-годишен
Коментари Харесай

Руски войник призна, че е убил цивилен украинец и е изправен пред доживотен затвор

Руски боец се призна за отговорен за застрелването на 62-годишен мъж в първия развой за военни закононарушения, който се организира в Украйна.

Убийството е осъществено на 28 февруари в североизточното украинско село Чупахивка, единствено дни откакто Владимир Путин заповяда на войските му да нахлуят в Украйна.

Украинската държавна прокуратура упрекна 20-годишния Вадим Шишимарин, че е създал няколко изстрела по мъжа, до момента в който минавал през селото. От държавното обвиняване твърдятм, че подсъдимият е бил инструктиран да убие цивилния от различен съветски боец, който се страхувал, че 62-годишният, който е приказвал по телефона, може да каже на украинските управляващи за наличието на руснаците в селото.

Жертвата " умира неотложно, на няколко десетки метра от вкъщи си ", съгласно прокуратурата.

Малко преди убийството двамата съветски бойци и трима техни сътрудници са откраднали персонален автомобил, откакто колоната им беше ориентирана от украинските сили.

Главният прокурор Ирина Венедиктова сподели, че „ имат над 11 000 настоящи каузи за военни закононарушения и към този момент 40 обвинени “.

„ С този първи развой ние изпращаме явен сигнал, че всеки причинител, всяко лице, което е поръчало или е съдействало за осъществяването на закононарушения в Украйна, няма да избегне отговорност “, сподели основният прокурор.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР