Руски военни започнаха да разчистват мините и развалините на територията

...
Руски военни започнаха да разчистват мините и развалините на територията
Коментари Харесай

Руската армия започна да разминира Азовстал

Руски военни започнаха да разчистват мините и руините на територията на металургичния цех " Азовстал " в Мариупол, оповестява " Ройтерс ".

Това се случва, откакто стотиците украински бойци, които седмици наред бяха блокирани вътре,

Видеозаписи от комплекса демонстрират, че част от съветските бойци са обходили стоманодобивния комбинат и покритите с отломки пътища в близост с минотърсачи, а други са ревизирали под разнообразни предмети за заложени взривни устройства.

" Задачата е трудоемка, врагът е заложил свои мини, ние също заложихме наши противопехотни мини, до момента в който блокирахме врага. Така че ни предстоят към две седмици работа ", изясни съветски боец.
 Кремъл:
Кремъл: " Азовстал " е под наш надзор

Руската войска е превзела стоманодобивния цех в Мариупол

В петък Русия разгласи, че с, защитаващи " Азовстал ". Въпреки че информацията не е доказана от Украйна, пълководец на едно от украинските подразделения в завода заяви във видеозапис, че на бойците е било подредено да прекратят съпротивата.

Украинските бойци, които се бяха барикадирали в тунелите, се предадоха на съветските и проруските сили.

Краят на сраженията в Мариупол - най-големият град, който Русия завладя след нашествието си в Украйна на 24 февруари, даде на съветския президент Владимир Путин рядка победа след поредност от неуспехи по време на бойните дейности, продължаващи близо три месеца.

Вчера в " Азовстал " е била извършена профилирана интервенция, при която при следени детонации са били унищожени близо 100 мини, по данни на съветските военни.

Пълният надзор над Мариупол дава на Русия надзор върху сухопътен маршрут, свързващ Кримския полуостров, който Москва завладя през 2014 година, с континентална Русия и елементи от Източна Украйна, държани от проруските сепаратисти.
 Русия: Близо 2000 украински бойци от
Русия: Близо 2000 украински бойци от " Азовстал " се предадоха

Спасени са и 177 цивилни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР