Руски военен съд в южната република Кабардино-Балкария призна за законно

...
Руски военен съд в южната република Кабардино-Балкария призна за законно
Коментари Харесай

В Русия осъдиха 115 дезертьори, които отказали да се бият в "специалната операция"

Руски боен съд в южната република Кабардино-Балкария призна за законно уволнението на 115 военнослужещи, оспорили отстраняването си от армията заради отвод да вземат участие в офанзивата в Украйна, съобщи " Франс прес ".

Това наподобява е първият публично доказан случай, когато съветски бойци отхвърлят да водят война в акцията на Москва в Украйна, почнала на 24 февруари.

Според известие от сряда правосъдното решение гласи, че военнослужещите „ своеволно са отказали да изпълнят служебна задача “ и техният иск е отритнат.

Съдът съобщи, че е проучил „ нужните документи “ и е разпитал длъжностни лица от федералната работа Росгвардия – някогашните вътрешни войски, чиито сили, с изключение на съветската войска, също вземат участие в нашествието в Украйна.

Заседанието е протекло при закрити врата, с цел да се избегне разкриването на военни секрети, заяви съдът, който не посочи в коя част на Русия са ситуирани бойците.

Пресслужбата на съда, представена от Интерфакс, уточни през вчерашния ден, че ищците са военнослужещи от Росгвардия, отказали да изпълнят задача, обвързвана със „ специфичната военна интервенция “ на Москва в Украйна, както я назовава Кремъл. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР