Руски специалисти работят върху разширяването на обхвата на полета на

...
Руски специалисти работят върху разширяването на обхвата на полета на
Коментари Харесай

Русия увеличава до 1000 км обсега на свръхзвуковите си ракети Оникс

Руски експерти работят върху разширението на обсега на полета на свръхзвукови крилати ракети " Оникс " с морско и наземно базиране, съобщава ТАСС, базирайки се на източник, непосредствен до Министерството на защитата на Русия.

Очаква се обсегът на полета на свръхзвуковата " Оникс "  да бъде повишен до 1000 км, посочи източникът.

По-рано беше обявено, че създадената от Русия нова пускова установка за хиперзвукова ракета " Циркон " ще е съвместима и със свръхзвуковите ракети " Оникс ", изстрелвани както от ракетни системи за брегова защита " Бастион ", по този начин и от кораби и подводници.

По данни на производителя понастоящем експортната трансформация " Оникс " (ракета " Яхонт " ) има оптимален действен обхват от 300 км. Ракетата може да форсира до 2,5 пъти скоростта на звука на огромна надморска височина и да носи 250 кг стандартна бойна глава.

Руските ракети " Оникс ", създадени от Научно-производственото машиностроително сдружение в Реутов (част от Корпорация " Тактически ракети " ), многократно са били употребявани за нанасяне на удари по наземни цели на терористите в Сирия и в специфичната военна интервенция в Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР