Руски сили атакуваха украински градове освен с ракети и с

...
Руски сили атакуваха украински градове освен с ракети и с
Коментари Харесай

14 загинали при руската атака с дронове в Украйна

Руски сили нападнаха украински градове с изключение на с ракети и с ирански дронове. Украинската противовъздушна защита е свалила 16 от общо 21 безпилотни апарати. Загиналите при въздушните офанзиви са минимум 14 души. Украйна от своя страна нападна с дронове Севастопол.
Прочетете още
Две общежития и професионална гимназия в Киевска област са измежду изумените обекти на съветските офанзиви с дронове. Ударите са в град Ржишчев, на 80 километра от Киев. При офанзивата там са починали минимум четирима души.

" Дроновете започнаха да нападат към 3 през нощта. Трима души са починали на място. Повечето хора са слезли в мазето, евакуирахме оттова 200 души. За страдание някои са останали на горните етажи. Един от тях, четвъртата жертва, е 40-годишен водач, покрит от парчета на петия етаж ", сподели Ирина Прянишникова, представител на полицията в Киевска област, съобщи Българска национална телевизия.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че нападението е образец за това, че Москва не демонстрира интерес към възобновяване на мира.

Руска ракета улучи жилищен блок в Запорожие. Най-малко един човек почина и 33-ма са ранени.

" Всичко стартира да пада и трябваше някак да сляза долу. Минах през руините. Вече нямаме апартамент, нямаме балкон, нищо ", сподели Артем Мейборода от Запорожие.

Украйна отговори с офанзива с надводни дронове против Севастопол, на анексирания Кримски полуостров. Назначената от Москва администрация на града заяви, че офанзивата е отблъсната. Фериботите в региона са спрени.

Володимир Зеленски още веднъж беше на фронтовите позиции на украинските бойци в региона на Бахмут, където се водят най-кръвопролитните и продължителни сражения от началото на съветската инвазия.

" Имам достойнството да ви благодаря, да ви стисна ръцете. Благодаря, че защитавате нашата страна ", сподели Зеленски.

Зеленски награди военнослужещите с ордени. Срещата му със бранителите идва в миг, в който съветските наемници от " Вагнер " настояват, че са завладяли 70% от Бахмут.

Снимка: Архив

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР