Руски самозван треньор по личностно израстване, който се застъпва за

...
Руски самозван треньор по личностно израстване, който се застъпва за
Коментари Харесай

Обвиниха веган гуру, след като бебе умря от предполагаемо недохранване

Руски мним треньор по личностно израстване, който се застъпва за вегански метод на живот, е задържан във връзка със гибелта на едномесечния си наследник. Детето е умряло от явно недохранване и липса на здравно лекуване.

 

Максим Лютий, 43-годишен гражданин на село покрай черноморския курорт Сочи, е подложен в досъдебен арест, откакто бе упрекнат в локален съд.

 

Майката на детето Оксана Миронова беше преместена от пандиза под домакински арест предходната седмица. Бебето е оповестено за мъртво на 8 март, когато родителите му го водят в болница. Детето е родено в дома на двойката на 11 февруари, оповестиха проверяващите.

Лютий е фитнес треньор, който дава препоръки на 64 000 почитатели на страницата си в Instagram. Съобщава се, че той притегля клиенти за по 500 $ на човек, с цел да им изясни метода си да остане във форма и да живее до 150-годишна възраст. Съобщава се, че техниката включва възпиране от скотски артикули и готвена храна и допълнение на плодове и зеленчуци с непосредствено асимилиране на слънчевата сила.

 

Треньорът твърди, че е развил метода си, откакто е претърпял духовно събуждане по време на пътешестване до Индия, и сподели, че е подобрил здравето си, като се е отказал от тютюна, алкохола и опиатите с помощта на метода.

Лютий и Миронова, която е в средата на 30-те си години, явно са били недоверчиви към управляващите и здравната система, а за фитнес инструктора се твърди, че е съдействал за раждането на бебето, макар че не е сертифициран доктор.

 

Детето не е минало рутинни медицински прегледи, нужни за бебета в Русия, а самото му битие е изненада за длъжностните лица. Твърди се, че двойката също е отказала да се обади на доктор, когато здравето на момчето е почнало да се утежнява в дните преди гибелта му.

Лютий е обвинен, че подлага детето на профилираната си диета, отказвайки му мляко или формула. Твърди се, че той също по този начин е принудил бебето да издържи няколко 24-часови интервала без храна, за които се твърди, че са нараснали решителността му.

 

Обвинението против Лютий квалифицира дейностите му като незаконни и сходни на физическо принуждение, само че в изказванието не се показва, че той е предизвикал гибелта на сина си.

Лютий е застрашен от до седем години затвор, в случай че бъде наказан. Миронова е упрекната в причиняване на гибел по несъобразителност, която се санкционира с до две години затвор.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР