Руски съд нареди на Каспийския тръбопроводен консорциум (КТК, Caspian Pipeline

...
Руски съд нареди на Каспийския тръбопроводен консорциум (КТК, Caspian Pipeline
Коментари Харесай

Един от най-големите петролопроводи в света спира работа


Руски съд подреди на Каспийския тръбопроводен консорциум (КТК, Caspian Pipeline Consortium) - един от най-големите петролопроводи в света, пренасящ казахстански недопечен нефт - да спре активността си за 30 дни, заяви Ройтерс.

КТК, през който се придвижва към 1% от международния нефт и който включва американските огромни компании Chevron и Exxon, уточни, че решението за прекъсване на неговите интервенции визира проблеми, свързани с обработката на петролни разливи и че консорциумът би трябвало да се съобрази с решението.

От КТК оповестяват, че съветският вицепремиер Виктория Абрамченко е наредила на регулаторите, в това число регулатора на индустриалната сигурност " Ростехнадзор ", да инспектират оборудванията на съветската част от консорциума.

Според КТК, инспекцията е разкрила някои " документални " нередности в проектите за справяне с нефтените разливи. Миналата година в сектор на терминала имаше петролен разлив.

Тръбопроводът КТК е в центъра на вниманието по-късно, което Русия назовава " специфична военна интервенция " в Украйна и която " интервенция " ограничи съветския експорт и докара до скок в цената на петрола, написа Ройтерс.

Съединени американски щати постановиха наказания върху съветския нефт, само че с ангажимента, че потоците от Казахстан през Русия би трябвало да вървят непрестанно.

Чрез тръбопровода бяха изнесени през предходната година 54 милиона тона, или към 1,2 милиона барела нефт дневно, от главния тип недопечен нефт в Казахстан през Черно море.

Работата на тръбопровода към този момент беше прекратена заради щета в терминалното съоръжение на Черно море тази година.

Всяко огромно спиране на потоците пред КТК би сложило под спомагателен напън международния петролен пазар, тъкмо когато той е изправен пред една от най-тежките рецесии в доставките след арабското петролно ембарго през 70-те години на предишния век, съгласно специалисти.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР