Руски ракети поразиха украинската столица Киев, докато лидерите на Г-7

...
Руски ракети поразиха украинската столица Киев, докато лидерите на Г-7
Коментари Харесай

Украйна: Битка за Лисичанск в Луганска област, Зеленски иска още въоръжения

Руски ракети поразиха украинската столица Киев, до момента в който водачите на Г-7 обсъждаха нови наказания против Русия в Германия. На изток борбата е в град Лисичанск - последният огромен град под контрола на украинците в Луганска област.

Очаква се украинският президент Володимир Зеленски, който през днешния ден ще взе участие посредством видеовръзка в срещата на Г-7, да изиска още оръжия от Запада.

След 3-седмично мъртвило съветски ракети още веднъж се прицелиха в столицата Киев. От украинската войска оповестяват, че са изстреляни 6 ракети с отдалечен обхват от бомбардировачи от Каспийско море, на 1000 километра от задачата. Ударен е многоетажен блок наоколо до детска градина.

В обичайното си послание президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че е ранено 7-годишно момиче, а татко му е погубен при съветската офанзива. Ранени са още 5-ма души. Русия отхвърли да е поразявала цивилни цели, съгласно Москва офанзивата е ориентирана против оръжейния цех " Артьом " в региона на Киев.

Зеленски възобнови апелите си за въоръжена помощ.

" Имаме потребност от мощна противовъздушна защита - съвременна, изцяло ефикасна, с цел да се защитим от ракетите. Говорим с нашите сътрудници за това всеки ден. Забавяне на прехвърлянето на оръжия към нашата страна, всевъзможни рестрикции, в действителност са покана за Русия да нанася удари още веднъж и още веднъж. Окупаторите, тези терористи, би трябвало да бъдат бити с цялостната ни мощ, с цел да не си помислят, че могат да ни оказват напън и да надиграят някой. "

На изток съветски медии оповестяват, че проруските сепаратистки сили към този момент са влезнали в град Лисичанск.

От украинската войска признават, че се употребява артилерия в опит градът да бъде откъснат от юга, само че не загатват улични боеве със сепаратисти.

В събота падна другият огромен град в Луганска област - Северодонецк.

Руската организация Новости цитира представител на сепаратистите, че от химическия цех " Азот " са евакуирани 250 души, измежду тях и деца.

Русия нанесе ракетни удари и покрай град Черкаси в Централна Украйна. Загинал е един човек, изумен е мост, който свързва западните области с източните зони на бойните дейности, споделиха украинските управляващи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР