Руски ракети поразиха район близо до летището на Лвов, съобщи

...
Руски ракети поразиха район близо до летището на Лвов, съобщи
Коментари Харесай

Удар от Черно море: Руски крилати ракети Х-555 помляха летище до Лвов

Руски ракети поразиха регион покрай летището на Лвов, заяви кметът на украинския град Андрий Садови.

Сутринта на 18 март се чуха няколко детонации в Лвов. Кметът на града Андрей Садови сподели, че ракетите са паднали покрай летището.

Той увери, че към момента не може да даде точна локация, само че несъмнено не е летище.

„ Фашистки ракети поразиха територията покрай летище Лвов. Засега не мога да дам адреса в действително време, само че несъмнено не е летище. Прозорците в постройките на нашия ATP-1 са развалени. Ситуацията на място се прецизира. Внимавайте, следвайте инструкциите по време на въздушен удар и не разпространявайте фотоси от мястото на обстрела ", написа Садови в обществените мрежи.

По-късно Садови посочи, че няколко ракети са поразили самолеторемонтния цех.

" Активната работа на завода е спряна авансово, тъй че към този момент няма човешки жертви. На мястото работят спасители и съответните комунални служби ", написа кметът на града.

По предварителни данни от Черно море по Лвов са изстреляни 6 крилати ракети, евентуално Х-555. Две ракети са унищожени от зенитно-ракетните войски на въздушното командване " Запад ", оповестиха от ПК " Запад " на Военновъздушни сили на Въоръжените сили на Украйна.

Според ръководителя на районната военна администрация Лвов Максим Козицки, ракети, изстреляни по Лвов, са блъснали самолеторемонтен цех, един човек е ранен.

„ Сутринта съперникът предприе ракетна офанзива против Лвов. Четири ракети поразиха Лвовския държавен авиационен ремонтен цех. Две ракети бяха хванати от въоръжените сили на Украйна. Те бяха свалени на територията на Лвовска област. Противникът изстреля ракетите от Черно море “, сподели той.

По думите на Козицки сега спасителите завършват с гасенето на пожара.

" Няма потърпевши на мястото на гърмежа. Един човек е ранен, той е в междинна степен на тежест ", сподели още ръководителят на ОВА.

Той се обърна и към ръководителите на предприятия, държавни чиновници, публицисти и дейни консуматори на обществени мрежи: „ Когато публикувате фотоси, видеоклипове или мнения преди публични източници, вие ставате информатори на врага. Нашият информативен фронт би трябвало да работи за нас, а не окупаторът “.

Това е втори удар по Лвов и покрайнините с ракети, изстреляни отдалече. В нощта на 13 март бяха изстреляни над 30 ракети ракети по Международния център за поддържане на мира и сигурност в региона на Лвов (военен полигон Яворовски).

Тогава самолети с отдалечен обхват на деяние, вдигнати от летището в Саратов, направиха ракетни пускове достигайки акваторията на Азовско и Черно море.

Източник " Блиц "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР