Руски източници съобщават, че украинските части напредват на юг. Армията

...
Руски източници съобщават, че украинските части напредват на юг. Армията
Коментари Харесай

Пореден пробив на фронта: Ще си върне ли Украйна Херсон?


Руски източници оповестяват, че украинските елементи напредват на юг. Армията си е върнала обитаеми места в " няколко региона ", уточни и украинският президент Володомир Зеленски.

Според разнообразни източници украинските сили са съумели да създадат най-големия пробив на южния фронт от началото на войната.

Руски източници оповестяват, че украинските елементи напредват на юг по продължение на фронтовата линия
Редакцията предлага
Ще си върне ли Украйна Херсон?

" Информационната конюнктура е напрегната, дано се изразим по този начин, тъй като в действителност има пробиви ", съобщи пред съветската държавна телевизия Владимир Салдо, назначеният от Москва губернатор на окупираните елементи на Херсон,. Салдо загатва съответно региона към село Дудчани на брега на Днепър: " Там има селища, които са окупирани от украинските войски. " Душани се намира на към 30 километра южно от предходната фронтова линия.

Правителството в Киев разяснява внимателно развиването на фронта. Антон Геращенко, консултант на министъра на вътрешните работи на, разгласява видеоклип, на който се вижда по какъв начин украински бойци издигат националния байрак в село Золота Балка. То е разположено между градовете Херсон и Запорожие, чиито области съветският президент Владимир Путин разгласи за анексирани в петък.

Хиляди съветски бойци ще останат блокирани

Във вечерното си видеообръщение президентът Володимир Зеленски заявя, че украинската войска. Армията си е върнала обитаеми места в " няколко региона ", уточни Зеленски. Ожесточените боеве не престават в разнообразни точки на фронта. Той не заяви повече детайлности.

Информацията от зоните на бойните дейности не може да бъде тествана по самостоятелен метод. Ако известията се потвърдят, това значи, че линиите за доставяне до хиляди съветски бойци ще бъдат прекратени.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР