Руски и чуждестранни астрономи за пръв път установиха, че космическото

...
Руски и чуждестранни астрономи за пръв път установиха, че космическото
Коментари Харесай

Астрономи: Космическото вещество пада под формата на спирали върху масивните звезди

Руски и задгранични астрономи за пръв път откриха, че галактическото вещество пада под формата на спирали върху солидните звезди, съобщи ТАСС.

Агенцията цитира пресслужбата на Уралския федерален университет. Спирални потоци при рухването на галактическо вещество, в това число на астероиди и прахуляк, върху звезди с маса над 8 пъти fот тази на Слънцето, бяха регистрирани за пръв път, предава Българска телеграфна агенция.

Астрономи откриха "огледално отражение " на Земята и Слънцето

Математически модели за това астрономическо събитие бяха изготвяни и преди, само че в този момент за пръв път бяха доказани посредством наблюдения с телескопи.

Проучването е било осъществено в съдействие с астрономи от Китай и Съединени американски щати. По време на проучванията са били открити и нов тип мазерни молекули. Те съставляват усилватели на радиоивълни за сметка на процесите на принуденото лъчение, които принуждават другите обекти да светят по-ярко. При наблюдаване на мазерите учените могат да дефинират освен ситуацията на веществото в космоса, само че и скоростта на неговото придвижване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР