Руски дронове-камикадзе са атакували населени места в Киевска област, твърдят

...
Руски дронове-камикадзе са атакували населени места в Киевска област, твърдят
Коментари Харесай

Руски дронове са атакували населени места в Киевска област

Руски дронове-камикадзе са атакували обитаеми места в Киевска област, настояват локалните управляващи. Има данни за избухнали пожари и за един потърпевш.

Украинската войска продължава сполучливото си нахлуване на юг и изток. Руските войски се отдръпват от позициите си по поречието на Днепър. По данни на украинското вътрешно министерство за последните 48 часа са освободени минимум 50 обитаеми места. Няма място за суматоха, съобщи ръководителят на проруската администрация в Херсон - Кирил Стремоусов. В среднощното си послание президентът Зеленски съобщи, че е единствено въпрос на време съветските окупатори да бъдат прогонени от украинските земи. Той благодари на американския си сътрудник Джо Байдън за продължаващата военна и финансов поддръжка за Киев.

" Днес имаме положителни вести - и от бойното поле и от дипломатическия фронт. Първо: украинската войска означи бърз и забележителен прогрес в южните елементи на страната, който е част от продължаващата атака. От началото на седмицата десетина селища са освободени след подправените съветски референдуми в тях. Освободените градове и села се намират в Херсонска, Харковска, Луганска и Донецка област ", съобщи Володимир Зеленски, президент на Украйна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР