Руски богаташи започнаха да изкупуват апарати за командно дишане и

...
Руски богаташи започнаха да изкупуват апарати за командно дишане и
Коментари Харесай

Руски олигарси треперят от ужас заради COVID-19, предприеха изненадващ ход

Руски богаташи започнаха да изкупуват апарати за командно дишане и да си вършат домашни клиники, с цел да получат най-хубавите грижи и условия при положение, че се заразят с ковид, осведомят международните информационни организации.

Стигна се и до опашки – към този момент има описи от чакащите за месеци напред. В Русия за едно денонощие има нови 71 случая на позитивни проби за COVID-19, като общо за страната те са 438, няма умряли, а излекувалите се са 17.

Кметът на Москва пък забрани на хората над 65 години и с хронични болести да излизат от домовете си до 10 април в случай че нямат неотложна потребност да го създадат.

Редица заведения за хранене, театри и киносалони затварят порти, всеобщите мероприятия в съветската столица са неразрешени, както и скупчването на повече от 50 индивида на едно място.

Милиардер споделя, че е купил уред за командно дишане за към 20 хиляди евро и се пробва да се снабди с още. Проблемът е, че искащите са доста и описът с чакащи е за 8 месеца напред, споделя още олигархът.

По публични данни в Русия в държавните лечебни заведения има към 43 хиляди сходни апарати. Така на 100 хиляди поданици приблизително се падат по 29 апарата, което е много повече, в сравнение с в Италия, където на 100 хиляди има 8 сходни устройства.

Експерти считат обаче, че апарати за командно дишане са съсредоточени единствено в най-богатите региони на Русия – в Москва и региона, както и в Санкт Петербург. Според формалната статистика там са 25% от всички устройства за механична вентилация.

Представители на няколко компании за продажба на апарати за командно дишане регистрират, че в последните седмици 30% от продажбите са били от частни лица.

Апарати за командно дишане в Русия се доставят главно от Китай, Италия и Германия, като последните две страни към този момент са забранили износа им.

От съветското здравно министерство обясниха, че е безсмислено да се купуват апарати за командно дишане за домашна приложимост. Причините са, че при пневмония единствено доктор може да дефинира належащо ли е включването на подобен уред към лекуването и то в болнични условия.

Освен това за лекуването на тежка пневмония са нужни и други медицински технологии, които се ползват извънредно и единствено в отделенията за реанимация и интензивна терапия.

Най-ниската цена за апарати за изкуствено дишане стартира от към 3 хиляди евро, а най-скъпите са над 23 хиляди евро. Засега в Русия няма нито един инфектиран с ковид, подложен на командно дишане.

Лекарите са на мнение, че да се купуват по този метод апарати за изкуствено дишане е като да се презапасяваме с тоалетна хартия. Няма по какъв начин у дома да ви включим на изкуствено дишане, споделят експертите.Това би трябвало да се случи в следена среда, са безапелационни те.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР