Руски банки започват да пускат карти от китайската платежна система

...
Руски банки започват да пускат карти от китайската платежна система
Коментари Харесай

Visa и Mastercard си тръгнаха, а в Москва веднага дойдоха китайците

Руски банки стартират да пускат карти от китайската платежна система UnionPay, афишират от финансовите институции. Това става, откакто Visa и Mastercard оповестиха, че стопират активността си там.

Общо седем съветски банки към този момент са извадени от SWIFT и не могат да правят финансовите си интервенции в международен мащаб. Причината са глобите на Европейския съюз поради военните интервенции на Русия в Украйна.

От cиcтeмaтa са извадени " Hoвиĸoмбaнĸ ", " Oтĸpитиe ", " Πpoмcвязбaнĸ ", " Бaнĸ Poccия ", " Coвĸoмбaнĸ ", " Bнeшeĸoнoмбaнĸ " и " BTБ Бaнĸ ".

Мярката ще влезе в действие от 12 март, само че тя към този момент не визира основните съветски банки " Сбербанк " и " Газпромбанк ", посредством които се правят заплащанията за съветски газ и нефт, заяви Агенция Франс Прес.

От Русия не са се изтеглили към момента от Home Credit Bank, благосъстоятелност на чешката група PPF. От уеб страницата на банката осведомят, че обслужват клиенти обикновено, в това число и във връзка с тегленията. Компанията, която е притежател на банката, е учредена от починалия в злополука с хеликоптер Петър Келнер.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР