Руската застрахователна компания Съгласие изготви списък на частите, които най-често

...
Руската застрахователна компания Съгласие изготви списък на частите, които най-често
Коментари Харесай

Най-крадените авточасти: Собствениците на кои марки коли трябва да внимават

Руската застрахователна компания " Съгласие " изготви лист на частите, които най-често стават плячка на автокрадците, пише 5koleso.

Най-често нападателите крадат фарове и стопове от коли: междинната периодичност на кражба на осветително съоръжение от разнообразни марки е най-висока спрямо честотата на кражба на други елементи - надлежно 5,6% и 2,4 на 100. Малко по-рядко нарушителите се интересуват от странични огледала (2,2%) и джанти (1,8%).

" Най-често се смъкват фарове от коли Porsche (честотата на обири е 8,6%), Honda (7,9%), BMW (7,8%) и Audi (7,5%). Изваждането на фаровете от Porsche не е мъчно. Това са скъпи аварийни елементи, тъй че не е изненадващо, че са известни измежду автокрадците ", споделя Александър Коротин, началник на отдела за автомобилни застраховки в " Съгласие ".
 Колко печелят автокрадците, откакто отмъкнат колата ви и кои коли са най-желаната плячка?
Колко печелят автокрадците, откакто отмъкнат колата ви и кои коли са най-желаната плячка?

Възвръщаемостта от кражбата може да ви изненада

Задни светлини постоянно се смъкват от Honda (5,2%), Mitsubishi (4,5%) и Opel (3,6%). Крадците избират да смъкват странични огледала от Citroen (4,2%), Honda и Lexus (по 3,9%) и BMW (3,8%). Най-често се крадат джанти от Porsche (4,8%), Infiniti (4,2%) и Mercedes-Benz (4,1%).

" Някои водачи маркират обособени елементи, ползват VIN номера на автомобила, с цел да затруднят продажбата им след кражбата. Има опция за монтиране на спомагателни крепежни детайли на фаровете, както и специфични ключалки на капаците, с цел да бъде по-трудно отварянето на автомобила и достигането до аварийните елементи. Но несъмнено, няма 100% защита против кражба на части ", сподели Александър Коротин.
 За кои коли е рисков новият бензин Е10?
За кои коли е рисков новият бензин Е10?

От 2022 година на всички места в Европа досегашният бензин А95-Е5 би трябвало да бъде сменен

Според експерта клиентите на компанията, които са застраховали коли по " Каско, са алармирали и за обири на парктроник и катализатори. Последните се продават освен като аварийни елементи, само че и като източник на благородни метали, защото съдържат платина, паладий и родий.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР