Руската ваксина Спутник V“ неутрализира два пъти по-добре активността на

...
Руската ваксина Спутник V“ неутрализира два пъти по-добре активността на
Коментари Харесай

Руски учени: Спутник V произвежда два пъти повече антитела срещу Омикрон от Pfizer

Руската ваксина „ Спутник V “ обезврежда два пъти по-добре интензивността на разновидността Омикрон спрямо препарата на Pfizer, оповестиха откриватели от Руския фонд за директни вложения (РФПИ) и Център „ Гамалей “.

Ваксината „ Спутник V “ показва титър на вируснеутрализиращи антитела към разновидността Омикрон (B.1.1.529) повече от два пъти по-висок спрямо две инжекции от имунизацията на Pfizer (2,1 пъти по-висок като цяло и 2,6 пъти по-висок - три месеца след ваксинацията) “, се споделя в прессъобщение след взаимно изследване с Италианския народен институт по инфекциозни заболявания Lazzaro Spallanzani.
ЕМА желае спомагателна документи, с цел да признае съветската ваксина " Спутник V "
Европейската организация по медикаментите (ЕМА) чака от Русия да показа спомагателна документи за имунизацията против коронавирус  "...
Прочети повече
Освен това експертите са стигнали до заключението, че потреблението на „ Спутник Лайт “ в качеството на бустер покачва интензивността против Омикрон до равнища, сравними със отбраната, обезпечена от „ Спутник V “ против истинския вариант.

Екипът от съветски и италиански откриватели означават също, че усилването от „ Спутник Лайт “ като част от комбинираното потребление на ваксини е най-хубавото решение за повишение на тяхната успеваемост и удължение на интервала на отбрана. Благодарение на оптималната настройка на аденовирусната платформа, „ Спутник Лайт “ обезпечава по-добра отбрана против Омикрон и другите разновидности, настояват те.

Изследването е извършено при равни лабораторни условия в Института Spallanzani в Италия, въз основата на сравними серумни проби от хора, имунизирани със „ Спутник V “ и с Pfizer, със сходни равнища на IgG антитела и вируснеутрализираща интензивност към истинския вариант, регистриран в Ухан.

Ваксинацията си остава най-ефективният метод за битка с инфекцията, припомнят още веднъж от съветското Министерство на здравеопазването Според здравния министър на страната Михаил Мурашко измежду инфектираните с COVID-19 далът на имунизираните не надвишава 4%, тежките случаи са единици, до момента в който по-голямата част от пациентите в лечебните заведения са неимунизирани.
Австралия отваря за имунизирани със " Спутник V "
Министерството на вътрешните работи на Австралия позволи влизането в страната за имунизирани с две дози с съветската ваксина " Спутник V "....
Прочети повече
 

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР