Руската ваксина "Спутник V" е двойно по-ефикасна от тази на

...
Руската ваксина "Спутник V" е двойно по-ефикасна от тази на
Коментари Харесай

Проучване: Спутник V е двойно по-ефикасна от Pfizer срещу Омикрон

Руската ваксина "Спутник V " е двойно по-ефикасна от тази на Pfizer във връзка с разновидността Омикрон на ковид

Това е заключението от взаимно италианско-руско изследване на Националния институт по заразни заболявания "Лазаро Спаланцани ", Изследователския институт по епидемиология и микробиология "Гамалея " е Държавния медицински университет в Москва, оповестява "Спутник ", представен от.

Изследването е било извършено от 12 италиански учени в лаборатория в Рим. Те са употребявали проби от кръвна плазма на имунизирани лица с една от двете ваксини, които са имали сходни равнища на антитела IgG (имуноглобулин G), както и идентична обезвреждаща активност по отношение на изначалния вид на ковид, открит в Ухан.

Проучването демонстрира, че спрямо имунизацията на Pfizer, "Спутник V " има 2,1 пъти повече обезвреждащи антитела против Омикрон по принцип, както и 2,6 пъти повече антитела три месеца след имунизация.

Изследователите показват, че съветската ваксина обезврежда новия вид на ковид, защото основава по-силен имунен отговор, който се дължи на високото равнище на антитела.

Оказва се, че при 25% от пробите с най-високи равнища на IgG всички имунизирани със "Спутник V " са имали тези антитела, по отношение на 83,3% от групата на Pfizer. Общо при 74,2% от пробите кръвна плазма на "Спутник V " е обезвреден сполучливо разновидността Омикрон против 56,9% на Pfizer.

Относно аргументите, заради които съветската ваксина провокира сходен имунен отговор към Омикрон, проучването сочи, че те се дължат на няколко фактора. Един от тях е производството на доста по-широк набор от обезвреждащи антитела. Освен това "Спутник V " употребява два разнообразни вектора, основани на човешкия аденовирус, които имитират по-добре инфекцията.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР