Руската ваксина Спутник V е двойно по-ефикасна от тази на ...

Руската ваксина Спутник V е двойно по-ефикасна от тази на

Проучване: Спутник V е двойно по-ефикасна от Pfizer срещу Омикрон

Руската ваксина " Спутник V " е двойно по-ефикасна от тази на Pfizer във връзка с разновидността Омикрон на ковид. Това е заключението от взаимно италианско-руско изследване на Националния институт по заразни заболявания " Лазаро Спаланцани ", Изследователския институт по епидемиология и микробиология " Гамалея " е Държавния медицински университет в Москва, оповестява " Спутник ".

Изследването е било извършено от 12 италиански учени в лаборатория в Рим. Те са употребявали проби от кръвна плазма на имунизирани лица с една от двете ваксини, които са имали сходни равнища на антитела IgG (имуноглобулин G), както и идентична обезвреждаща активност по отношение на изначалния вид на ковид, открит в Ухан.

Проучването демонстрира, че спрямо имунизацията на Pfizer, " Спутник V " има 2,1 пъти повече обезвреждащи антитела против Омикрон по принцип, както и 2,6 пъти повече антитела три месеца след имунизация.
 Русия се хвали: Ефективността на
Русия се хвали: Ефективността на " Спутник V " против Омикрон е 75%

При реваксинация със " Спутник Лайт " успеваемостта се покачва до 100%

Изследователите показват, че съветската ваксина обезврежда новия вид на ковид, защото основава по-силен имунен отговор , който се дължи на високото равнище на антитела.

Оказва се, че при 25% от пробите с най-високи равнища на IgG всички имунизирани със " Спутник V " са имали тези антитела, по отношение на 83,3% от групата на Pfizer. Общо при 74,2% от пробите кръвна плазма на " Спутник V " е обезвреден сполучливо разновидността Омикрон против 56,9% на Pfizer.

Относно аргументите, заради които съветската ваксина провокира сходен имунен отговор към Омикрон, проучването сочи, че те се дължат на няколко фактора. Един от тях е производството на доста по-широк набор от обезвреждащи антитела. Освен това " Спутник V " употребява два разнообразни вектора, основани на човешкия аденовирус, които имитират по-добре инфекцията.
 Руската ваксина може би е по-ефективна против Омикрон
Руската ваксина може би е по-ефективна против Омикрон

Тезата е на учен

Източник: news.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg