Руската прокуратура поиска днес шестгодишна присъда за журналистка, обвинена в

...
Руската прокуратура поиска днес шестгодишна присъда за журналистка, обвинена в
Коментари Харесай

Руската прокуратура поиска 6 г. затвор за журналистка, обвинена в оправдаване на тероризма

Руската прокуратура изиска през днешния ден шестгодишна присъда за журналистка, упрекната в " оправдаване на тероризма " поради нейна публикация, съобщи Франс прес. Процесът възмути правозащитните организации, показва организацията.

Светлана Прокопиева работи в северозападния град Псков за съветската редакция на американската медия Радио Свободна Европа/Радио " Свобода ". Обвинението настоя да бъде наказана за публикация във връзка атентат против офиса на районен клон на Федералната работа за сигурност (ФСС) през 2018 година

Младеж, заявявал, че е анархист, се самовзриви тогава в постройката на ФСС в Архангелск, Северозападна Русия, и трима сътрудници на службата бяха убити.

След няколко дни Прокопиева прочете в ефира на локалния клон на радио " Ехото на Москва " материал, в който свърза самоубийствения атентат с политическия климат, натрапен в страната от Владимир Путин, и жигосах всемогъществото на съветските служби за сигурност.

Четирийсетгодишната журналистка отхвърля всички обвинявания. " Това е възмездие за гневните и явно оправдани рецензии ", съобщи тя пред Агенция Франс Прес. Освен шестте години затвор прокуратурата изиска за нея и четиригодишна възбрана за практикуване на журналистическата специалност, посочи Прокопиева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР