Руската православна църква (РПЦ) носи същата отговорност за войната в

...
Руската православна църква (РПЦ) носи същата отговорност за войната в
Коментари Харесай

Вселенският патриарх Вартоломей: РПЦ също носи отговорност за войната в Украйна

" Руската православна черква (РПЦ) носи същата отговорност за войната в Украйна, каквато и светските управляващи в Москва ", това сподели вселенският патриарх Вартоломей (на снимката), съобщи " Украинская истина ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9944
Религиозният водач на православните християни по време конгрес в Литва съобщи: РПЦ и държавното управление на Русия са еднообразно виновни за осъществяването и оправдаването на закононарушенията, жертви на които е мирното население на Украйна, в това число и на отвличането на деца.

Вартоломей също означи, че Кремъл употребява РПЦ като инструмент за реализиране на военните си цели. " Ние би трябвало да поставим всички старания, с цел да противодействаме на Московската патриаршия, която оправдава насилието ", добави той.

" Руският патриарх Кирил застана твърдо зад експанзията на Кремъл. Той даже се опита да убеди Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март в правовата на нашествието на Москва, напомни вестникът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР