Руската православна църква изрази тревога от решението на Турция да

...
Руската православна църква изрази тревога от решението на Турция да
Коментари Харесай

Църквата на Русия обвини Турция, пренебрегнала милиони християни за Света София

Руската православна черква изрази паника от решението на Турция да анулира статута на музей на емблематичната катедрала " Света София ", обвинявайки я, че подценява милиони християни.

" Загрижеността на милиони християни не беше чута ", посочи представителят на Руската православна черква Владимир Легойда пред организация " Интерфакс ", откакто по-рано през днешния ден висшият административен съд на Турция анулира статута на музей на византийската черква от VI в.
 Гърция видя
Гърция видя " провокация към цивилизования свят " в " Света София " да е джамия

Решението на Ердоган прибирало Турция шест века обратно

Решението на съда беше последвано на часа от декрет на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който съобщи, че обектът в Истанбул, който е част от международното културно завещание на ЮНЕСКО, ще бъде отворен още веднъж за поклонения на мюсюлмани.

Решението " демонстрира, че всички правни учредения във връзка с нуждата да се оправи с обстановката извънредно внимателно бяха пренебрегнати ", сподели Легойда, който управлява пресслужбата на съветската черква.

По-рано Руската православна черква настоя за нараснало внимание към апелите за смяна на статута на историческата някогашна катедрала, а съветският патриарх Кирил акцентира, че е " надълбоко угрижен " от подобен евентуален ход и го назова " опасност за цялата християнска цивилизация ".
 Ердоган трансформира
Ердоган трансформира " Света София " в джамия

Подписа декрет по въпроса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР