Руската полиция задържа Роман Доброхотов, главен редактор на разследващата медия

...
Руската полиция задържа Роман Доброхотов, главен редактор на разследващата медия
Коментари Харесай

Руската полиция задържа главен редактор на разследваща медия

Руската полиция задържа Роман Доброхотов , основен редактор на проверяващата медия The Insider , за разпит по дело за клюка и претърси дома му в сряда, дейности които негови съдружници дефинират като репресии против медиите, критикуващи Кремъл , оповестява " Ройтерс ".

The Insider е онлайн медия, която разгласява истории за живота на съветския прикрит хайлайф и си сътрудничи с Bellingcat , чиито следствия на разследващите служби на Москва са наказани от съветските държавни чиновници като западна агитация.

Insider, който министерството на правораздаването предходната седмица дефинира като " външен сътрудник " преди парламентарните избори през септември, работи с Bellingcat по планове, в това число следствие на това, което критикът на Кремъл Алексей Навални споделя, че е опит да го убият .
 Русия забрани проверяващия уебсайт
Русия забрани проверяващия уебсайт " Проект ", бил " нежелателен "

Кремъл стяга репресиите против самостоятелните медии

Терминът " задграничен сътрудник " носи негативни конотации от руската ера и подлага тези, които са избрани за спомагателен държавен надзор.

Доброхотов разгласява домашния си адрес в Twitter и сподели, че там текат полицейски обиски. " Един юрист няма да навреди " в този момент, написа той. Няма неотложен коментар от полицията.

Часове по-късно очевидец на " Ройтерс " видя по какъв начин Доброхотов напуща дома си с полиция . Той сподели пред кореспонденти, че е отведен за разпит по дело за клюка, обвързвано с туит за холандски публицист .

Адвокат на холандския публицист съобщи, че казусът е обвързван с изказвания, че клиентът е сътрудничил на съветските служби за сигурност .

" Роскомнадзор " блокира уеб страницата на Навални

Както и още 48 уеб страницата на хора и организации, свързани с него

Говорейки след разпит на Доброхотов, юристът му съобщи пред организация РИА, че клиентът му остава очевидец, а не обвинен по делото за клюка .

Полицията конфискува преносимите компютри, телефоните, таблетите и паспорта на Доброхотов , заяви OVD-Info, правозащитна група, която следи полицейските дейности.

Сергей Ежов, сътрудник, сподели, че Доброхотов е възнамерявал да напусне Русия по-късно в сряда.

Говорителят на Навални Кира Ярмиш, която самата е под домакински арест поради обвинявания, че е нарушила рестриктивните мерки за ковид на митинг, съобщи, че правният напън наподобява като възмездие за проверяващите репортажи на The Insider . " Ясно е за какво това се случва, те вършат отлични следствия ".

Кремъл споделя, че руснаците имат огромно многообразие с новинарски източници, от които могат да избират , както и че всички разследвани каузи против търговски обекти са резултат от съответни условия и са стимулирани от спазването на закона, а не от политиката.
 The Insider: Опитите за отравяне на Навални са минимум три
The Insider: Опитите за отравяне на Навални са минимум три

„ Новичок ” продължава да се създава в Русия...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР