Руската полиция задържа най-големия критик на Кремъл , след като

...
Руската полиция задържа най-големия критик на Кремъл , след като
Коментари Харесай

Бурни реакции след ареста на Навални на летището в Москва

Руската полиция задържа най-големия критик на Кремъл, откакто той кацна на летище " Шереметиево " в Москва. Навални се прибра в Русия месеци, откакто едвам оцеля след опит да бъде токсичен и се лекува в Германия.

Navalny boards his flight to Moscow. As one supporter outside put it: “balls of steel ”.
— Loveday Morris (@LovedayM)
Съединените щати, Европейският съюз, няколко държавни управления на Европейски Съюз, Канада, дипломати и правозащитници неотложно приканиха за освобождението му, а някои страни в Европейски Съюз настояха за нови наказания против Москва. Правозащитни групи като " Амнести Интернешънъл " реагираха с позиция, че съветските управляващи водят " безмилостна акция ", с цел да заглушат дисидентите в страната, съобщи БГНЕС.
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел написа в Twitter, че задържането на Навални е " недопустимо ", до момента в който френското външно министерство съобщи, че карцерът е провокирал " доста мощна угриженост ".
" Г-н Навални би трябвало неотложно да бъде освободен, а причинителите на безобразното нахлуване против живота му би трябвало да бъдат подведени под отговорност ", написа в Twitter и съветникът на новоизбрания американски президент Байдън по националната сигурност Джейк Съливан. Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео добави, че Америка " изрично осъжда " ареста, като отбелязва с " дълбока угриженост ", че задържането на Навални е последният опит за заглушаване на гласовете, критикуващи съветското държавно управление.
Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова се обърна във Facebook към задграничните водачи като им предложи " да съблюдават интернационалното право " и " да се оправят с проблемите в личните си страни ".
44-годишният Навални е бил задържан от униформени служители на реда при паспортния надзор. Той прегърна брачната половинка си Юлия, която пътуваше с него и беше отведена, а по-късно източници споделиха пред Агенция Франс Прес, че Навални е отведенн в полицейския сектор покрай летището.

NEW: Russian opposition leader Alexei Navalny kisses his wife goodbye before, according to the prison service, he was detained at a Moscow airport as he returned from Germany.
— ABC News (@ABC)
" Алексей беше арестуван, без да бъде обяснена повода. Всичко, което се случва в този момент, е в несъгласие със закона ", съобщи юристът на Навални Олга Михайлова пред Агенция Франс Прес на летището, заявявайки, че ѝ е отказано правото да го съпровожда.
На летището имаше много мощно напрежение и арести на симпатизанти на Навални, които го посрещнаха.

People applaud Navalny’s wife Yulia in the arrivals lounge and the floors overlooking it as she leaves the airport without her husband.

Before getting in her car she said: “Alexey is not afraid. I am not afraid. You shouldn’t be afraid either ”

What a dramatic evening in Moscow
— Matthew Luxmoore (@mjluxmoore)

Scene inside Vnukovo arrivals hall as riot cops push people out ahead of arrival.
— Frederik Pleitgen (@fpleitgenCNN)  Светът през 2020 година: Русия - Путин вечно в гащите на Навални (ВИДЕО) Светът през 2020 година: Русия - Путин вечно в гащите на Навални (ВИДЕО)
Пожизнен мандат за Владимир Путин, освобождение от наказателно гонене, имунизацията " Спутник V " и гащите на Навални... Така наподобява...

Три дни преди завръщането му съветската Федерална работа за осъществяване на наказванията (ФСИН) заяви, че възнамерява да задържи Алексей Навални при идването му в Москва в очакване на правосъдно решение, което преглежда подмяна на условната му присъда с ефикасна. В известието се споделя, че на 27 ноември против него са стартирани " ограничения за в началото търсене ", а на 29 декември наказаният Навални е включен в " лист с търсения с предписание за взимане на ограничения за арестуването му ". Навални е бил публично предизвестен за " опцията за анулация на условната присъда и замяната ѝ с ефикасна ", все пак от август до декември " наказаният не се е появил за регистрация “, показва службата.
Навални има две условни присъди: по пет години по и " Ив Роше ". Първият случай е обвързван с обвинявания за заграбване на повече от 16 милиона рубли, вторият – с кражба на над 30 милиона рубли.
В диалог с публицисти на московското летище Шереметиево преди задържането му Навални сподели, че не се опасява да бъде задържан. " Не се опасявам... тъй като знам, че съм прав, знам, че наказателните каузи против мен са изфабрикувани ", съобщи той, заставайки пред фотография на Кремъл в терминала.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР