Руската полиция задържа Любов Собол, съюзничка на арестувания критик на

...
Руската полиция задържа Любов Собол, съюзничка на арестувания критик на
Коментари Харесай

Руската полиция задържа съюзничка на Навални

Руската полиция задържа Любов Собол, съюзничка на задържания критик на Кремъл Алексей Навални, която прикани поддръжниците му да излязат на улиците, с цел да изискат освобождението му, съобщи Ройтерс.

Адвокатът ѝ не заяви аргументите за задържането в малко изказване в Туитър. Властите към този момент обявиха, че плануваният митинг е противозаконен и ще бъдат взети ограничения против хората, които предизвикват други да отидат на него.

Навални е най-влиятелният критик на президента Владимир Путин. Опозиционният водач беше арестуван през уикенда, откакто се върна в Русия за пръв път след хипотетично отравяне с нервнопаралитично вещество. По-късно той беше упрекнат в нарушение на изискванията на условната си присъда.

Руските управляващи желаеха от обществените мрежи, в това число от приложението за видеосподеляне Тик Ток, да спрат да популяризират изявления, поощряващи малолетни лица да вземат участие в неразрешени митинги в събота в поддръжка на Алексей Навални, съобщи Ройтерс.

Снощи съветският телекомуникационен регулаторен орган " Роскомнадзор " прикани Тик Ток и най-голямата обществена мрежа в Русия " В Контакте " да предотвратят разпространението на информация, която съгласно регулатора може да докара до присъединяване на малолетни в противозаконни дейности, които могат да изложат живота и здравето им на заплаха.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР