Руската полиция задържа днес на Червения площад в Москва опозиционен

...
Руската полиция задържа днес на Червения площад в Москва опозиционен
Коментари Харесай

Критик на Кремъл разигра самоубийство при протест на Червения площад

Руската полиция задържа през днешния ден на Червения площад в Москва опозиционен деятел, разиграл сцена, при която в символ на политически митинг сякаш се прострелва в главата, съобщи Ройтерс. Агенцията се базира на фрагменти в обществените мрежи и на изказвания на негови съидейници пред съветски медии, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според осведомителния уебсайт " МБХ медия " арестуваният е Павел Крисевич, критик на Кремъл и актьор, занимаващ се с пърформанси. Според негова другарка става дума за политически митинг, при който Крисевич стрелял с револвер, зареден с халосни патрони, първо във въздуха, а след това и насочвайки револвера към главата си, с цел да имитира самоубийство.

" Павел е добре, той е незасегнат. Това бе просто митинг ", цитира " МБХ медия " думите на Анастасия Михайлова.

Новинарският уебсайт " Отворени медии " заяви, че Крисевич бил подготвил манифест преди днешната си акция, с цел да притегли вниманието към, по думите му, неприемливите репресии от страна на управляващите.

Крисевич бе вкаран в пандиза предходната година за 15 дни, откакто покрай централата на съветската Федерална работа за сигурност (ФСС) разигра разтягане на кръст.

Руски съд в сряда разгласи за противозаконни организациите, свързани с рецензия на Кремъл Алексей Навални, диря като ги разгласи за " екстремистки " - стъпка, с която да процедура се не разрешава присъединяване на сподвижници на опозиционера на парламентарните избори през септември.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР