Руската полиция постави бившия речописец на президента Владимир Путин Абас

...
Руската полиция постави бившия речописец на президента Владимир Путин Абас
Коментари Харесай

Обявиха за издирване бивш речописец на Путин

Руската полиция сложи някогашния речописец на президента Владимир Путин Абас Галямов в лист с търсени обвинени причинители на престъпни закононарушения, съобщи Асошиейтед прес.

Вчера съветски издания и кореспондент на АП откриха, че Галямов е разгласен за търсене в базата данни на съветското вътрешно министерство. Там е посочено, че той се търси " по член от Наказателния кодекс ", само че не се загатва законът, който е упрекнат, че е нарушил.

Миналия месец съветското правосъдно министерство включи Галямов в регистъра си с задграничните сътрудници. Ведомството съобщи, че той " е разпространявал измежду безграничен кръг лица материали, основани от задгранични сътрудници, изказвал се е против специфичната военна интервенция в Украйна и е взел участие като специалист и събеседник в осведомителни платформи, предоставени от задгранични структури ".

Вчера Галямов съобщи пред Асошиейтед прес, че е научил от медиите, че е търсен. Нито един правоохрантелен орган в Русия не се е свързал с него, по тази причина не знае какви са обвиняванията против него в Русия.

" Предполагам, че официално става дума за закононарушението дискредитиране на армията ", сподели той в телефонно изявление. " Това се употребява против всеки, който откаже да играе по разпоредбите на Кремъл и се опита да прави справедлив и неутрален разбор на протичащото се. "

Галямов написа речи за Путин сред 2008 и 2012 година, когато съветският водач е министър-председател. Впоследствие Галямов става прочут политически съветник и анализатор, който постоянно е представен в съветски и задгранични медии. През последните години живее в чужбина.

Дискредитирането на съветските въоръжени сили стана закононарушение по силата на нов закон, признат откакто Русия изпрати войски в Украйна през февруари предходната година. По него постоянно се упрекват критици на Кремъл.

Галямов окачестви дейностите против себе си като част от " тактика за заплашване " на съветското държавно управление.

" Това не е опит да стигнат до мен - това е невероятно. Това е обръщение към останалите ", сподели той. " Нещо от рода на: " Не критикувай, не мисли, че самостоятелното ти мнение за протичащото се ще остане безнаказано. "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР