Руската петролна компания Роснефт предупреди, че производството на рафинерията ѝ

...
Руската петролна компания Роснефт предупреди, че производството на рафинерията ѝ
Коментари Харесай

Роснефт предупреди, че има опасност от повишаване на цените на горивата в Германия


Руската петролна компания " Роснефт " предизвести, че производството на рафинерията ѝ в Бранденбург може да спадне фрапантно поради идното прекъсване на вноса на нефт от Русия, съобщи ДПА.

Ако рафинерията Пе Це Ка в Швет стартира да бъде снабдявана с нефт не по нефтопровода " Дружба ", а по други пътища, тя ще проработи с едвам половината от потенциала си, съобщи най-голямата петролна компания в Русия съгласно организация Интерфакс.

Подобно понижаване на производството ще аргументи загуби в размер до 300 милиона евро годишно, което ще има второстепенен резултат върху данъчните заплащания към немския бюджет.

При подобен процес следва да се чака и покачване на цените на горивата в цяла Германия, съобщи компанията.

" Роснефт " заяви, че тества различни пътища за доставяне, само че добави, че доставянето на нефт с танкери от Съединени американски щати през Росток ще излезе с 30 % по-скъпо от тръбопроводния нефт.

През май Европейски Съюз наложи възбрана за вноса на съветски петрол, една от поредицата стъпки, подхванати за преустановяване на войната в Украйна. Тогава беше направено изключение за страни като Унгария и Словакия, които не могат да се оправят без тръбопровода " Дружба ".

Германският стопански министър Роберт Хабек сега търси различни източници на нефт за рафинерията в Швет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР