Руската опозиция няма намерение да спира митингите и оспорва забраната

...
Руската опозиция няма намерение да спира митингите и оспорва забраната
Коментари Харесай

Руската опозиция ще продължи протестите до самия ден на изборите през септември

Руската съпротива няма желание да стопира митингите и оспорва възбраната на столичното кметство да провежда в събота ново протестно шествие в центъра на Москва, написа " Независимая газета ".

Десетки хиляди участваха на 10 август в митинг-концерт в Москва във връзка локалните избори през септември - нова демонстрация в поддръжка на нерегистрирани от управляващите опозиционни и самостоятелни претенденти. Опозицията настоя да бъдат прекъснати делата против участници в митинги и да бъдат освободени задържаните досега; обществено да се проверяват виновниците в нарушавания на изборното законодателство и да им се потърси отговорност, припомня вестникът.

" Засега не насочваме апел за неразрешена демонстрация ", прецизира Андрей Морев - един от уредниците на съботната акция, обжалвали възбраната пред самото кметство с юридическа аргументация. В отхвърли на московските управляващи прозират съгласно него политически аргументи. Стремежът е да се отслаби протестната вълна, само че " съгласно анкети в обществените мрежи това нервира хората и всички отводи ще усилват броя на протестиращите ", прибавя Морев.

Опозицията най-вероятно ще подава поръчки за митинги чак до самия избор през септември. " Несъгласните " са декларирали още две акции за 24 август. Опозиционери показаха, че са подготвени да митингуват всеки уикенд, до момента в който управляващите не изпълнят настояванията им - да записват самостоятелните претенденти и да отсрочат септемврийските избори за московски парламент, прибавя " Независимая газета ".

Междувременно Московският градски съд " връща на старта " на изборната акция Сергей Митрохин от управлението на опозиционната партия " Яблоко ", оповестява " Комерсант ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР