Руската опозиционна журналистка Марина Овсяникова в неделя изрази надежда, че

...
Руската опозиционна журналистка Марина Овсяникова в неделя изрази надежда, че
Коментари Харесай

Заповедта за арест на Путин дала надежда на Овсянникова

Руската опозиционна журналистка Марина Овсяникова в неделя изрази вяра, че решението на Международния углавен съд да издаде заповед за арест на президента Владимир Путин може да бъде провокирана опозиция измежду елита на страната.

Овсянникова направи своя коментар в неделната стратегия на BBCOne.

Припомняме, че тя работеше в държавната телевизия, само че бе упрекната в разпространяване на " подправени вести " за армията. През октомври предходната година стана ясно, че е напуснала страната, откакто избяга от домакински арест.
 Журналистката Марина Овсянникова е избягала от Русия
Журналистката Марина Овсянникова е избягала от Русия

Не се прецизира къде се намира тя

В момента Овсянникова е " под закрилата на европейска страна ", сподели тогава юристът ѝ Дмитрий Захватов, отказвайки да прецизира в коя страна се намира тя и по какъв начин е изягала, защото " това може да се окаже проблем за нея ".

Овсянникова стана известна през март 2022 година откакто се появи с антивоенен афиш в пряк ефир на проправителствения " Първи канал ". Тя заплати санкция от 30 000 рубли (по това време към 250 евро) по отношение на митинга си, само че юристите й още тогава показаха, че може да бъде изправена пред нови обвинявания на по-късен стадий.

След като беше санкционирана, Овсянникова избяга от Русия и беше наета от немския вестник Die Welt. Но след това се върна в Русия, с цел да води борба за наставнически права, сподели тя в обществените медии. Овсянникова продължи да подлага на критика войната.
 30 000 рубли санкция за Марина Овсянникова за плаката
30 000 рубли санкция за Марина Овсянникова за плаката " Не на войната " в ефир

Адвокати я издирваха, откакто бе арестувана
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР