Руската мегазвезда в леката атлетика Сергей Шубенков се изказа изключително

...
Руската мегазвезда в леката атлетика Сергей Шубенков се изказа изключително
Коментари Харесай

Топатлет критикува капиталистическата Русия на Путин

 Руски футболисти пребиха държавен чиновник посред Москва (видео)
Руската мегазвезда в леката атлетика Сергей Шубенков се изрече извънредно остро против общественото състояние в страната под ръководството на Владимир Путин.

Шубенков няма потребност от показване за феновете на леката атлетика. Той е хегемон в бягането на 110 метра с трудности, първенец на Европа, избиран за спортист номер 1 на континента, има и редица държавни оценки в Русия. Владее езици и има юридическо обучение, също по този начин свири на пиано. Заплатата му обаче е 1000 пъти по-ниска от тази на печално известния футболист Павел Кокорин, който е пред съд за сборичкване с държавен чиновник.

" Русия освен, че не е футболна, само че не е и спортна страна. Нямате визия какъв брой хора гледат лека атлетика в Съединени американски щати и Англия. Билетите за Диамантената лига в Бирмингам са по 100 лири, а няма празно място. Нямам право да се окайвам от страната, тъй като на такива като мен е обезпечено всичко. Американците не получават нищо, те сами си търсят спонсори, заплащат заплати на треньори, пътувания.

У нас казусът е с базата, която е строена пред 70-те и 80-те години и към този момент се разрушава. Когато започнах да упражнявам на стадиона имаше единствено 4 трудности! Хубавите трудности са леки и здрави, а нашите тежки и се чупят бързо. Но може би по този начин работи системата на държавни поръчки. Русия на Путин е капитализъм в най-чист тип. Определена група лица владее всичко, а народът обеднява.

На процедура от Путин не зависи съвсем нищо. Хубаво приказва, майтапи се, държи се като че ли се бори за народа, само че на процедура всичко си остава същото. За мен политиката не е вероятност. Не желая да ставам болтче в капиталистическата машина за мачкане на работническата класа ", споделя Шубенков.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР