Руската лекарка Ирина Зеленкова, която е сертифицирана от Международния олимпийски

...
Руската лекарка Ирина Зеленкова, която е сертифицирана от Международния олимпийски
Коментари Харесай

Как влияе вирусът на спортистите

Руската лекарка Ирина Зеленкова, която е сертифицирана от Международния олимпийски комитет (МОК) даде своето мнение за това по какъв начин въздейства ковид на спортстите. В Деня на чистия спорт (9 април) тя предизвести спортистите да се пазят от Covid-19. 

" Спортистите постоянно се раздават на границата на опциите, изключително тези с първична демонстрация на устойчивост, в която вземат участие всички системи на тялото, а дихателната система е един от основните при доставката на О2. Съответно, в случай че тази система страда от коронавирусна зараза и доставката на О2 към мускулите се утежнява, тогава може би спортистът няма по какъв начин да може да покаже високите резултати, които е посочил преди заболяването, разяснява Зеленкова. - Бих желала да предупредя спортистите да не са лекомислени с инфекцията, " добави тя. - Трябва да се разработят специфични критерии за връщане към спорт, откакто човек е бил болен от ковид, защото може да има затруднения, може да страда тъкънта на белия дроб. "

Епидемия, породена от новата коронавирусна болест, беше записана в края на декември 2019 година в Централен Китай. На 11 март Световната здравна организация го призна за пандемия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР