Руската Lada Niva вече е най-евтиният електромобил в Германия(снимка: Elantrie) Немска

...
Руската Lada Niva вече е най-евтиният електромобил в Германия(снимка: Elantrie)
Немска
Коментари Харесай

Германци правят от Lada Niva народен електромобил


Руската Lada Niva към този момент е най-евтиният електрически автомобил в Германия
(снимка: Elantrie)

Немска компания стартира да създава електрическа кола  Lada Niva Legend. Инженерите на Schmid GmbH са основали комплект Elantrie, който трансформира съвсем всеки ДВГ автомобил в електрически.

На мястото на 1,7-литровия мотор немските инженери инсталират електрически мотор с мощ 88 конски сили, оповестяват от екипа на . Под капака е сложена и 30 kWh LiFePO4 батерия, която обезпечава пробег до 300 км и е проектирана за 9000 цикъла на презареждане или към 25 години.

Автомобилът би трябвало да се зарежда посредством специфичен конектор, ситуиран на мястото на гърлото на резервоара за гориво. Колко време ще отнеме цялостното зареждане Schmid не прецизира. В багажника има 220-волтов контакт.

На мястото на 1,7-литровия мотор немските инженери инсталират електрически мотор 88 кс
(снимка: Elantrie)

Електрическата Niva коства 19,9 хиляди евро. Това е най-евтиният електромобил в Германия. Купувачите също ще могат да спестят от поддръжката, тъй като няма потребност непрекъснато да сменят консумативи, а електричеството в Германия е доста по-евтино от бензина.

Освен това притежателите на модифицираната Niva няма да заплащат транспортни такси в продължение на 10 години.

В багажника на електрическата Lada Niva има 220-волтов контакт
(снимка: Elantrie)

Продажбите на истинската Lada Niva стопираха в Германия преди две години, заради влизането в действие на по-строги екологични стандарти за моторните транспортни средства.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР