Руската журналистка Марина Овсянникова е арестувана в сряда по обвинение

...
Руската журналистка Марина Овсянникова е арестувана в сряда по обвинение
Коментари Харесай

Руска журналистка беше арестувана за „дискредитиране на въоръжените сили“

Руската журналистка Марина Овсянникова е задържана в сряда по обвиняване в дискредитиране на въоръжените сили, заяви нейният юрист, представен от Франс прес. Овсянникова стана известна, откакто на съветска държавна телевизия с афиш против войната в Украйна.

Срещу Овсянникова е почнало разследване за "разпространение на погрешни информации " за съветската войска, казаадвокатът ѝ Дмитрий Захватов. "Тя беше задържана ", посочи той.

Сега следователите би трябвало да решат дали Овсянникова, ще бъде изпратена в предварителния арест или ще остане на независимост в очакване на процеса си.

От края на юли на Овсянникова на два пъти бяха налагани санкции за дискредитация на съветските въоръжени сили. Причината за тях бяха постове в обществените мрежи, критикуващи офанзивата в Украйна, напомня Агенция Франс Прес. Две санкции в границите на по-малко от шест месеца основават опция за завеждане на наказателно дело с евентуално доста по-тежки правни последици. През юли тя от полицията покрай дома си в Московска област.

Овсянникова стана известна в средата на март, откакто нахлу в студиото на прокремълския "Първи канал ", за който работеше, по време на вечерната новинарска емисия, като носеше афиш, осъдителен съветското настъпление в Украйна и "пропагандата " на следените от властта медии.

След като работи няколко месеца в чужбина, тя разгласи при започване на предишния месец, че се е върнала в Русия, с цел да уреди спор, обвързван с попечителството над двете ѝ деца.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР