Руската федерация вероятно взема боеприпаси и други материали от беларуски

...
Руската федерация вероятно взема боеприпаси и други материали от беларуски
Коментари Харесай

ISW: Русия няма да успее да "сиризира" войната в Украйна най-вече поради невъзможността да получи въздушно превъзходство

Руската федерация евентуално взема муниции и други материали от беларуски складови бази, което е несъвместимо с концепцията, че съветските сили основават условия за сухопътна офанзива против Украйна от Беларус. Това се показва в дневния разбор за обстановката в Украйна на Института за проучване на войната.
 
По данни на украинското разузнаване 492 тона муниции от беларуския боен склад до Гомел са предадени на Русия. Освен това се възнамеряват 13 влакови композиции с въоръжение и боеприпаси да пътуват от Беларус за съветската Ростовска област. Сателитни фотоси демонстрират, че режимът в Минск дава и танкове Т-72, ракетни системи и други артилерийски системи на съдружника си Путин.
 
Това въоръжение се трансферира главно в Крим. Това е ясно доказателство, че Кремъл се пробва да спре украинското нахлуване в Херсон. Генералният щаб на Украйна удостовери, че следи Беларус и не е забелязал знаци за образуване на настъпателни групи в Беларус, което значи, че съветските и/или беларуските сили не престават да не са склонни да нападат Украйна от Беларус.
 
Въпреки това Беларус остава съвоюваща страна във войната на Русия против Украйна. Беларус поддържа материално съветските офанзиви в Украйна и дава на съветските сили убежища, от които да нападат Украйна с прецизни муниции. Според ISW нападенията на Киев от 10 октомври са осъществени точно с безпилотни летателни апарати, изстреляни от беларуска територия.
 
Руски източници настояват, че украинските войски са траяли сухопътните офанзиви в северната и западната част на Херсонска област. Украинските сили не престават акцията по секване на съветски военни, механически и логистични средства и зони на централизация в Херсонска област.
 
Назначаването на Суровикин няма да докара до по-нататъшно " сиризиране " на съветските интервенции в Украйна, тъй като бойното пространство в Украйна е радикално друго от бойното пространство в Сирия, а директните съпоставения със сирийския " справочник " на Суровикин замазват обстоятелството, че Русия е изправена пред доста разнообразни провокации в Украйна.
 
ISW напомня и другите имена на висши съветски военни, които интензивно вземат участие и управляват военните дейности в Украйна със сериозния си опит от Сирия - военачалник Александър Дворников, генерал-полковник Александър Чайко. " Русия няма да успее да " сиризира " войната най-много заради невъзможността да получи въздушно предимство, което изключва опцията да стартира огромни акции за бомбардиране на Украйна, сходни на тези, които организира в Сирия ", означават анализаторите.
 
ISW счита, че съветските въздушни интервенции в Сирия биха били доста по-различни, в случай че се организират в оспорвано въздушно пространство или в по-сложна среда за противовъздушна защита, както в Украйна. " Малко евентуално е ролята на Сергей Суровикин (известен с това, че е заповядал да се обстрелват цивилен обекти в Сирия - бел. ред.) като командващ окупационните сили да докара до фундаментална смяна в съветските въздушни и ракетни интервенции в Украйна, до момента в който западните съдружници не престават да доставят Киев със системите за противовъздушна защита, нужни, с цел да попречат на Москва да получи въздушно преимущество ", акцентират специалистите.
 
Пренебрегването на интернационалното право и ентусиазмът за брутално малтретиране на цивилното население са били общоприета оперативна процедура за съветските сили в Сирия преди и очевидно то се е трансформирало в част от съветския метод на водене на война.
 
Руското МО явно влага в поправянето на публичния си имидж, а осведомителните резултати от ракетните удари на 10 октомври и назначението на Суровикин, воин в екстремисткото националистическо съветско осведомително пространство, евентуално имат за цел да задоволят най-гласовитите гласове в това пространство.
 
Руските сили не престават да организират наземни набези в Донецка област. Руските известия за детонации в Джанкой, Крим, демонстрират суматоха от загубата на спомагателни логистични благоприятни условия в Крим след детонацията на моста в Керченския пролив.
 
Руските федерални субекти афишират нови удължавания и етапи на готовност в определени райони, което може да значи, че не са изпълнили мобилизационните си квоти. Служители на съветската и окупационната администрация не престават да правят действия по пречистване в окупираните от Русия територии.
Превод: News.bg
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР