Руската федерация има най-голяма численост на дипломати у нас. Тя ...

Руската федерация има най-голяма численост на дипломати у нас. Тя

Милен Керемедчиев: Коалицията няма смелост да изгони руския посланик

Руската федерация има най-голяма бройка на дипломати у нас. Тя варира до към 150 индивида. Това е над 10 пъти повече от нашите дипломати в Русия, ние имаме 10-15 индивида там. Има две генерални консулства - в Русе и Варна. Има търговски и културни аташета. Говорим за огромна мрежа от дипломатически представителства. Според мен са над половината дипломати, които ще бъдат изгонени. Това сподели по bTV Милен Керемедчиев по отношение на изгонването на 70 дипломати от нашата страна.

По-скоро са културни и търговски аташета, прикрити под други позиции представители на Москва, изясни той. Посланикът управлява всички свои чиновници и дипломати. На нея ѝ е ясно кой каква активност прави.

Интересно е, че главата на съветската делегация в България не е измежду този лист. В момента с тази коалиция, видяхте и реакцията на Българска социалистическа партия, няма да има огромна храброст да се отзове посланика на Русия, предвижда Керемедчиев.

И добави, че Митрофанова е прекрачила всички правила. " Дали те се изгонват и други няма да идват. Или част от тях ще бъдат единствено изгонени, само че техните позиции ще останат. Ако желаеме да понижим съветското въздействие, ние би трябвало да понижим дипломатическата задача ", съобщи той.

" Част от дипломатите ще бъдат изгонени, само че друга част ще бъдат сменени. Нищо чудно Русия да разгласи за личност нон грата българския дипломат. Българска социалистическа партия реагира нервно, това не е в съгласие с тях. Не е в съгласие и с Демократична България. Това ще обтегне връзките, Българска социалистическа партия се приготвя за избори и този изказ ще ѝ закрепи гласоподавателите, разяснява още Милен Керемедчиев.

Източник: zonanews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg