Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) заяви днес, че е

...
Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) заяви днес, че е
Коментари Харесай

Русия заяви, че е арестувала трима украински шпиони

Руската Федерална работа за сигурност (ФСС) съобщи през днешния ден, че е арестувала трима украински шпиони, единият от които подготвял " офанзива " с експлозив. Това става в миг на върхово напрежение сред двете страни.

ФСС не посочи в кои райони и по кое време са арестувани хипотетичните украински шпиони.

Според официално съобщение на службите за сигурност, представено от Агенция Франс Прес и ТАСС, двама от тях пристигнали в Русия, с цел да събират информация и да вършат фотоси и видеозаписи на основни предприятия от стратегическо значение и обекти от транспортната инфраструктура. В колата им били открити късоцевни и автоматизирани оръжия, както и средства за самостоятелна отбрана.

Според ФСС двамата са признали, че са били вербувани от Службата за сигурност на Украйна против заплащане от 10 000 $.

Третият хипотетичен сътрудник е бил задържан, " до момента в който се насочвал към мястото на престъплението ", и у него били открити " средства за поразяване " - две самоделни взривни устройства с обща мощ 1,5 кг тротилов еквивалент. Той влезнал в Русия незаконно, в това число за да приготви скривалища и да трансферира във федерацията експлозиви.

Русия постоянно оповестява за арести на хора, които дефинира като шпиони или " саботьори ", работещи за Украйна, по-специално в Крим, анексиран от Москва през 2014 година Новото известие идва в миг на повишение на напрежението сред двете страни - Киев декларира, че се опасява от съветско навлизане и упреква Москва, че събира войски на границата им.

Русия отхвърля да има каквито и да било войнолюбиви желания и на собствен ред упреква Украйна, че съставлява " опасност " за нея, а НАТО - че желае да се разшири чак до съветските граници.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР