Руската държавна корпорация за ядрена енергия Росатом стартира нов производствен

...
Руската държавна корпорация за ядрена енергия Росатом стартира нов производствен
Коментари Харесай

Ново подразделение на Росатом ще произвежда титанови импланти за ортопедията

Руската държавна корпорация за нуклеарна сила " Росатом " започва нов индустриален клон, който ще създава импланти от титанова сплав за травматологията и ортопедията, заяви подразделението TVEL на компанията.

TVEL включва металургично поделение, Rusatom Metalltech, което създава исполин, цирконий и други метали за високотехнологични артикули.

" Създадохме ново дружество, LLC Rusatom Implantat, което ще създава заместващи вноса титанови импланти за остеосинтеза и интраосална остеосинтеза ", се споделя в изказването. Вътрекостната остеосинтеза съставлява хирургично лекуване на костни фрактури посредством слагане на фиксиращо устройство, нормално титаниев имплант, в засегнатата област.

Новата компания има за цел да създава най-малко 140 000 титаниеви импланти годишно и да задоволява най-малко една трета от търсенето на съветския пазар. Продуктите ѝ ще включват пластини за остеосинтеза на костни фрагменти, интрамедуларни щифтове за лекуване на костни фрактури и хирургически принадлежности за тяхното слагане, изваждане и замяна.

" Стартирането на личен цялостен цикъл на произвеждане на имплантируеми артикули - от суровините до готовата продукция - е най-големият капиталов план на " Русатом Металлтех " за развиването на здравната промишленост в Русия. Капацитетът на нашия цех ще задоволи най-малко 30% от търсенето на съветския здравен пазар на висококачествени медицински импланти за травматологията и ортопедията, а в бъдеще ще размени изцяло вносните медицински артикули в тази област ", съобщи основният изпълнителен шеф на " Русатом Металлтех " Андрей Андрианов.

Компанията приключва нужните регистрационни процедури, с цел да може да доставя продуктите си на съветски медицински институции, и възнамерява да пусне продуктите си на вътрешния пазар в края на 2024 година

" Очакваме продуктите [на " Русатом Имплантат " ] да заменят западните аналози в реконструктивната хирургия, което ще улесни достъпа на потребителите до съветската високотехнологична здравна помощ и ще усили нейната самостоятелност от пазарните условия ", съобщи пред кореспонденти Владислав Овчински, началник на Департамента за вложения и индустриална политика на Москва.

Фабриката ще бъде ситуирана в специфичната икономическа зона " Технополис Москва ".

 

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР