Руската частна военна компания Вагнер вероятно развива дейност в нашата

...
Руската частна военна компания Вагнер вероятно развива дейност в нашата
Коментари Харесай

Вагнер действа в Сърбия?


" Руската частна военна компания " Вагнер " евентуално развива активност в нашата страна ", написа сръбският в. " Блиц ".

Изданието от западната ни съседка се базира на обява на уеб страницата на крайнодясната сръбска организация " Народни патрули " в обществена мрежа, появила се за няколко часа.

" Връзките сред съветската компания и крайнодесни групи в Сърбия са от години. Наскоро обаче стана известно, че лидерът на " Народни патрули " Дамян Кнежевич е посетил притежателя на съветската компания Евгений Пригожин в Москва ", добави " Блиц ".

" Въпреки че не може да се откри със 100-процентова сигурност дали Вагнер е разкрила собствен филиал у нас, може да се допуска, че хора от компанията живеят и работят на сръбска територия ", уточни още медията.

" Вагнер " има три задания в Сърбия. Първата е очистване на съветските либерали, избягали в страната. В момента в Сърбия живеят към 150 000 съветски жители ", добави вестникът и продължи: Втората е дестабилазация на страната, с цел да се спре нейния път към Европейския съюз, а третата задача е рекрутиране на ветерани от войните в някогашна Югославия през 90-те години на предишния век, които да се включат в нашествието на Русия против Украйна

Според шефа на неправителствената организация Евроатлантически съюз в Сърбия Драган Шормаз " Вагнер " има наличие в страната най-малко от две години. Най-активните  участници в конфликтите, съпроводили митингите против въвеждането на полицейски час пред Народното събрание в Белград през лятото на 2020 година, бяха хора, платени от Русия и подготвени от " Вагнер ", сподели той.

Шормаз съобщи: Тези хора би трябвало да се намерят, да се осъдят с цялата суровост на закона. След излежаването на присъдите, в случай че измежду тях има непознати жители - те би трябвало да бъдат изгонени от Сърбия и да им се забрани да влизат в Сърбия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР