Руската армия завърши подготовката на 60-километрова система от окопи и

...
Руската армия завърши подготовката на 60-километрова система от окопи и
Коментари Харесай

Тревога! Британското разузнаване: Русия прехвърля огромна ел...

Руската войска приключи подготовката на 60-километрова система от окопи и отбранителни уреди, може би приготвят офанзива

 

Британското министерство на защитата посвещава следващия си разследващ отчет на прогнозите за по-нататъшни събития в Луганска област, където съветската войска приключи подготовката на 60-километрова система от окопи и отбранителни уреди, оповестява Руската работа на Би Би Си.

По всичко проличава, че частите на Първа гвардейска танкова войска на Руската федерация - елитно войсково поделение, са дислоцирани на фронтовата линия край град Сватово в Луганска област, написа УНИАН.

По време на войната тази войска към този момент претърпя обилни загуби, по-специално по време на отстъплението от региона на Харков през септември 2022 година Сега, явно, съставът на армията е запълнен с мобилизирани. Но въпреки всичко числеността й е доста по-малко от 25 хиляди души, планувани по норматив.

Руските сили приключиха подготовката за съвсем непрекъсната 60-километрова траншейна система сред Сватово и съветската граница. Въпреки внушителния си обсег и дълбочината на системата нейните отбранителни качества към момента не са ясни, разясняват от английското разузнаване.

Ефективността на Първа гвардейска танкова войска и други съединения, които водят отбранителни дейности, значително ще зависи от степента на тяхното взаимоотношение и тиловата поддръжка, обобщават анализаторите.

На 21 ноември английското разузнаване означи, че Сватово е значимо обитаемо място в Луганска област, съветските управляващи най-вероятно считат поддържането на надзор над града за политически приоритет. В същото време командирите евентуално ще се сблъскат с сложни военни действителности - те би трябвало да поддържат надеждна защита и в това време да търсят запаси за настъпателни интервенции на юг, в Донецка област. Както отбранителните, по този начин и нападателните качества на Русия не престават да бъдат лимитирани от изострен дефицит на муниции и дипломиран боен личен състав.
Ситуацията край Сватово
" Началникът на Луганската регионална военна администрация Сергей Гайдай сподели, че окупаторите са изтеглили доста техника в регионите на Сватово и Кременная. Те се пробват с всички сили да спрат настъпателните дейности на въоръжените сили на Украйна ", написа УНИАН.

Сергей Череватий, представител на Източната група на въоръжените сили на Украйна, сподели на 7 декември:

" Руснаците приготвят контранастъпателна интервенция в Луганско направление. Ние знаем за това и интензивно противодействат на това в региона на Сватово и други региони, където се пробват да контраатакуват ".

Според анализатори от Американския институт за проучване на войната, на линията бойци настъпват в регионите на Бахмут и Авдеевка (Донецк), само че при линията Сватово-Кременная, те се отбраняват.

Гайдай при започване на декември даде обещание положителни вести от региона на Луганск. Според ръководителя на Луганската регионална администрация в направленията Сватовско и Кременско, времето способства за напредъка на Въоръжените сили на Украйна.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР