Руската армия представи тактико-техническите характеристики на новата си ракета 9М729

...
Руската армия представи тактико-техническите характеристики на новата си ракета 9М729
Коментари Харесай

Русия представи данни за спорна руска крилата ракета

Руската войска показа тактико-техническите характерности на новата си ракета 9М729 за да опровергае изказванията на Съединени американски щати, че това оръжие нарушава значимия Договор за ликвидирането на ракетите със междинен и дребен обхват, обвързван с уреждането на въпросите за нуклеарното въоръжение на двете страни, съобщи Асошиейтед прес.

На среща през днешния ден с задгранични военни аташета съветската войска настоя, че крилатата ракета 9М729 дава отговор на рестриктивните мерки, въведени с подписания през 1987 година контракт сред Москва и Вашингтон.

Генерал-лейтенант Михаил Матвеевски, началникът на ракетните войски и артилерията на съветската войска, съобщи на днешната среща, че новата ракета има оптимален обхват от едвам 480 км, т.е. по-малко от планувания в контракта граничен обхват.

Неотдавна Съединени американски щати оповестиха желанието си да излязат от контракта и упрекнаха Русия, че новата й ракета е основана в нарушаване на документа. Договорът не разрешава да се създават, изпитват и разполагат крилати и балистични ракети с наземно базиране, чийто обхват е сред 500 и 5500 км. Вашингтон разгласи, че ще прекрати отговорностите си по съглашението, в случай че Русия не стартира да извършва своите в период до 2 февруари.

Германският външен министър Хайко Маас сподели през днешния ден, че е разискал с Русия бъдещето на един от основните контракти, ограничителен конкуренцията във въоръжаването, отнасящ се до ракетите със междинен и дребен обхват, и ясно е декларирал, че чака Москва да престане да го нарушава, с цел да може той да има късмет да оцелее, съобщи Ройтерс.

"Говорих с моя съветски сътрудник за това и му споделих, че разчитаме, че Русия ще поправя своите нарушавания на контракта и ще отстрани своите крилати ракети, с цел да може този контракт да има късмет ", сподели Маас.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР