Руската армия поднови обстрела срещу украинския град Херсон и прекъсна

...
Руската армия поднови обстрела срещу украинския град Херсон и прекъсна
Коментари Харесай

Да потопят Украйна в мрак. Херсон е без ток след нови руски удари

Руската войска възобнови обстрела против украинския град Херсон и прекъсна електричеството в града, оповестиха украинските управляващи. над града на 11 ноември, откакто той беше окупиран осем месеца от съветските сили.

“Руските нашественици обстрелваха Херсон и повредиха електропреносните мрежи ”, заяви в Телеграм регионалният шеф Ярослав Янушевич . Той добави, че експерти към този момент работят на терен за възобновяване на тока.

Откакто украинската войска освободи Херсон, градът е подложен на непрекъснати съветски обстрели. Силите на Москва бяха изтласкани на левия бряг на река Днепър и обстрелват града от там.

Новата тактика на съветската войска е да унищожи енергийната система на Украйна. Руските ракетни удари водят до спирания на тока и парното за милиони украинци на фона на понижаващите се температури при започване на зимата.

Руският президент Владимир Путин сподели в петък, че е “неизбежно ” Москва да преприеме нови офанзиви против енергийната система на Украйна.

Директорът на украинската енергийна компания DTEK Максим Тимченко заяви, че всичките ѝ шест електроцентрали са били атакувани, някои - по няколко пъти. Сега те са възобновени и работят.

“Няма късмет руснаците да потопят Украйна в мрак ”, сподели Тимчено в петък по време на Форум за сигурност в Киев.

Той добави, че в Украйна има недостиг на трансформатори и подстанции, и прикани за помощ интернационалната общественост.

Кметът на Киев Виталий Кличко сподели, че предходната седмица Киев е бил изправен пред съвсем навсякъде прекъсване на тока.

“Нямаше топлоснабдяване и водоснабдяване. Около 4000 чиновници на комуналните компании работиха денонощно, с цел да ги възстановят ”, сподели Кличко на Форума за сигурност.

Министърът на защитата Олексий Резников предизвести, че идните месеци ще бъдат сложни.
 Как едно кафене в Киев работи макар неналичието на ток  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР