Руската армия поднови обстрела срещу и прекъсна електричеството в града, съобщиха

...
Руската армия поднови обстрела срещу и прекъсна електричеството в града, съобщиха
Коментари Харесай

“Да потопят Украйна в мрак”: Херсон е без ток след нови руски удари

Руската войска възобнови обстрела срещу и прекъсна електричеството в града, оповестиха украинските управляващи. Украйна си върна контрола над града на 11 ноември, откакто той беше окупиран осем месеца от съветските сили.

“Руските нашественици обстрелваха Херсон и повредиха електропреносните мрежи ”, заяви в Телеграм регионалният управител Ярослав Янушевич. Той добави, че експерти към този момент работят на терен за възобновяване на тока.

Откакто украинската войска освободи Херсон, градът е подложен на непрекъснати съветски обстрели. Силите на Москва бяха изтласкани на левия бряг на река Днепър и обстрелват града от там.
Новата тактика на съветската войска е да унищожи енергийната система на Украйна.
Руските ракетни удари водят до спирания на тока и парното за милиони украинци на фона на понижаващите се температури при започване на зимата.

Руският президент Владимир Путин каза в петък, че е “неизбежно ” Москва да преприеме нови офанзиви против енергийната система на Украйна.

Директорът на украинската енергийна компания DTEK Максим Тимченко съобщи, че всичките ѝ шест електроцентрали са били атакувани, някои – по няколко пъти. Сега те са възобновени и работят.
“Няма късмет руснаците да потопят Украйна в мрак ”, сподели Тимчено в петък по време на Форум за сигурност в Киев.
Той добави, че
Всичко за Вашата сватба
в Украйна има недостиг на трансформатори и подстанции, и прикани за помощ интернационалната общественост.

Кметът на Киев Виталий Кличко каза, че предходната седмица Киев е бил изправен пред съвсем навсякъде прекъсване на тока.
“Нямаше топлоснабдяване и водоснабдяване. Около 4000 чиновници на комуналните компании работиха денонощно, с цел да ги възстановят ”, сподели Кличко на Форума за сигурност.

Министърът на отбраната Олексий Резников предупреди, че идните месеци ще бъдат сложни.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg