Руската армия е разположила реактивни системи за залпов изстрел и

...
Руската армия е разположила реактивни системи за залпов изстрел и
Коментари Харесай

Украински инженер описа ситуацията в Запорожката АЕЦ

Руската войска е разположила реактивни системи за залпов изстрел и други оръжия и военно съоръжение на територията на Запорожката АЕЦ , сподели един от инженерите на централата пред украинската работа на Би Би Си. Той е декларирал още, че поради обстрела на станцията са развалени високоволтови далекопроводи, а специалистите предизвестяват за опцията от нуклеарна повреда.

Към момента централата още веднъж е подложена на обстрел, а хората всеобщо напущат близкия град Енергодар с персонални коли , оповестяват съветски медии и проруски канали в " Телеграм ", като тази информация към този момент не може да бъде доказана.

Според инженера, който желае да остане неизвестен, съветските военни унищожават електропроводите, свързващи Запорожката АЕЦ с енергийната система на Украйна , прикривайки се зад обстоятелството, че " сякаш това се прави от въоръжените сили на Украйна " ;

Последствията от обстрела не са прекомерно сериозни за Украйна като цяло, само че са сериозни за централата. АЕЦ не може да работи " за на никое място " . Тя би трябвало да доставя електричество към мрежата. Ако ненадейно всички консуматори изчезнат - станцията ще се " задави ", захранващите блокове ще се изключат спешно и стартира по този начин нареченото " затъмнение " (спиране на централата).

Русия съзнателно провежда " затъмнение ", с цел да може за неговото превъзмогване по-късно да обезпечи опция за свързване на станцията към енергийната система на Руската федерация посредством далекопровода Мелитопол-Джанкой . " Може би на следващия ден, може би вдругиден ще скъсат и последните жици към Украйна ", споделя инженерът.

Според него обстановката не наподобява по нищо на повредата в Чернобил . Това би било по-близо до случилото се във Фукушима . стана, тъй като земетресението и цунамито стопираха способността на реактора да се охлажда. В резултат на това в дейната зона настъпи парна детонация и херметичната зона на реактора беше разрушена. Радиоактивни субстанции излязоха на открито.

Той се възмущава, че " от света не идва никаква помощ в тази обстановка. Най-многото, което чуваме, е " дълбока угриженост " ".

Според него личният състав на (руската компания) " Росатом " седи в убежища по време на обстрела, само че някои съветски бойци, които когато се споделя, че въоръжените сили на Украйна " обстрелват " централата, умерено се разхождат из територията й, знаейки, че " те са тези, които стрелят ".

Украинският инженер твърди, че още от първия ден на окупацията от време на време изчезвали украинци . Хората " били отвличани по избран логаритъм ". Първо, обществениците на Енергодар. Следват участниците във военните дейности в Донбас и техните близки. След това - всички, които се самоопределят като украинци.

Според него неотдавна съветските военни били декларирали, че в охладителните басейни има изоставени оръжия. Искали да принудят щатния водолаз от хидроотделението да се гмурне там и да търси оръжия. Той отказал и бил пребит до гибел.

Накрая инженерът приключва: " Персоналът на централата е претрупан. Живеем в окупация без естествени връзки, без магазини, банкомати, цивилизация. Купуваме храна от багажниците на колите по пазарите. Хората са в непрекъснат боязън. "

Естествено тази информация не може да бъде доказана по независм метод.
 АЕЦ-а в Запорожие още веднъж под прицел
АЕЦ-а в Запорожие още веднъж под прицел

Украинците се притесняват за провокации под техен флаг
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР