Руската армия е атакувала гражданска инфраструктура в осем области в

...
Руската армия е атакувала гражданска инфраструктура в осем области в
Коментари Харесай

Руски атаки по гражданска инфраструктура в 8 области на Украйна

Руската войска е атакувала гражданска инфраструктура в осем области в Украйна тази нощ, по данни на украинското военно командване. Москва евентуално се насочва към блокада на Бахмут в Донецка област, считат от английското министерство на защитата.

На съветски офанзиви са били подложени Черниговска, Сумска, Запорожка, Харковска и още няколко области.

Град Никопол е бил обстрелван с ракети " Град " и тежка артилерия, като са нанесени вреди на 20 жилищни здания, електропреносната мрежа и газопроводи.

Снощи без ток останаха два региона на Киев и южния град Херсон.

Напрегната остава ситуацията в Донецка област. Областният шеф заяви за цивилна жертва в Соледар и още четирима ранени в целия район.

Според английското военно разузнаване Русия се приготвя за блокада на град Бахмут, което може да ѝ донесе стратегическо преимущество при атака против Краматорск и Славянск.

Украинската организация УНИАН популяризира телевизионни фрагменти с апокалиптична картина от Бахмут след шестмесечните непрекъснати сражения.

Не стихва интензивната артилерийска пукотевица и при Сватово, Луганска област.

От съветска страна бе обявено, че украинските сили са обстрелвали тази заран Донецк. При украинска офанзива против село в Луганска област са били ранени двама цивилни.

Продължават възстановителните работи в Херсонска област, като се усъвършенства достъпът до осветяване, отопление, опазване на здравето и обществени услуги. Обявена бе евакуация на украинци от селища на левия бряг на Днепър, които не са съумели да се върнат до момента в Херсон.
БНР подкасти: Следващият ден Тя на трета степен Черната кутия
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР