Руска ракета разруши късно снощи жилищна сграда в източния украински

...
Руска ракета разруши късно снощи жилищна сграда в източния украински
Коментари Харесай

Ракета разруши жилищна сграда в Краматорск, има загинали

Руска ракета унищожи късно нощес жилищна постройка в източния украински град Краматорск и минимум двама души са починали, заяви губернаторът Павло Кириленко, представен от Ройтерс.

Спасители, чиновници на реда и на комуналните служби работят на място и разчистват отломките от разрушената постройка. Изглежда има затрупани хора “, сподели Кириленко.

Миналия месец минимум 44 души починаха, когато съветска ракета удари жилищна постройка в източния украински град Днепър, напомня Ройтерс.

„ Това не е повтаряне на минали събития, това е смъртоносната всекидневна действителност в нашата страна – страна със същинското зло по границите си “, написа президентът на Украйна Володимир Зеленски в „ Телеграм “.

В обособен туит Зеленски написа: „ Единственият метод да спрем съветския тероризъм е да го победим. С танкове. С изтребители. С ракети с огромен обхват “.

Кириленко разгласява фотография, на която се вижда четириетажна постройка, която е мощно потърпевша. Губернаторът посочи, чe постройката е в центъра на града, както и че има и седем ранени.

Украинската работа на Радио „ Свободна Европа “ популяризира малко видео, в което се виждат спасители, които работят на светлината на прожектори до момента в който сняг се сипе по руините.

Украйна упреква съветските сили в разхвърлян обстрел на гражданска инфраструктура, обвиняване, което Москва отхвърля.

През април 2022 година Украйна заяви за 57 починали при съветска ракетна офанзива по железопътна гара в Краматорск. Москва отхвърли отговорност и сподели, че ракетата е била украинска.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР