Руска ракета, изстреляна от Крим, е разрушила пистата на главното

...
Руска ракета, изстреляна от Крим, е разрушила пистата на главното
Коментари Харесай

Ден 67 от войната в Украйна: Москва засилва атаките си в Донбас, летището в Одеса е изпепелено

" Руска ракета, изстреляна от Крим, е разрушила пистата на основното летище в град Одеса ", съобщи регионалният шеф Максим Марченко, представен от БНР. Няма жертви и потърпевши. Летището към този момент не може да се употребява, оповестиха украинските военни. Президентът Володимир Зеленски даде обещание то да бъде възобновено. В следващото си видео послание той сподели: " Пистата на летището в Одеса беше разрушена. Ние, несъмнено, ще я възстановим. Но Одеса в никакъв случай няма да не помни държанието на Русия към нея ".

От Москва няма коментар за удара. От през днешния ден до 3 май в Одеса е натрапен комендантски час.

В речта си Зеленски сподели още, че Русия " събира спомагателни сили за нови офанзиви против украинските военни в източната част на страната “ и „ се пробва да ускори натиска в Донбас ": " Известно ни е, че съветското командване се готви за нови огромни загуби. В тези подразделения, в които персоналният състав е бил изцяло погубен или доста отслабен през март и април, набират нови хора. Със слаба мотивация. Със слаб военен опит. Руското командване прелестно схваща, че още хиляди съветски бойци ще бъдат убити и хиляди ще бъдат рабнени през околните седмици. Всеки съветски боец към момента може да избави своя живот. За вас е по-добре да живеете в Русия, в сравнение с да умрете на нашата земя ".

Украински бойци оповестиха през вчерашния ден, че 20 цивилни - дами и деца - са напуснали завода " Азовстал " в Мариупол. По-рано в града дойдоха представители на Организация на обединените нации, с цел да договарят за евакуирането на блокираните в завода цивилни, които съгласно украинските управляващи са стотици.

Руските сили са нанесли удари в източния украински район Донбас. Те се пробват да завладеят регионите Лиман в Донецк и Сeверодонецк и Попасна в Луганск, към този момент без триумф.

Руската рубла ще се употребява в Херсон от през днешния ден, оповестиха подкрепяните от Русия сили, които поеха контрола над южния украински град.

Междувременно съветското министерство на защитата заяви, че при обстрел от украински сили на села в Херсонска област са били убити и ранени цивилни. Няма информация по кое време е осъществен обстрелът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР