Руска престъпна група може да бъде отговорна за кибератаката на

...
Руска престъпна група може да бъде отговорна за кибератаката на
Коментари Харесай

Руски хакери са атакували американския тръбопровод?

Руска незаконна група може да бъде виновна за хакерската атака на най-големия водопровод за транспорт на гориво в Съединени американски щати, който беше заставен да спре работа, съобщи БНР.

Предварителните резултати от следствието допускат, че това е офанзива на по този начин наречената престъпна организация „ Тъмната страна”, която работи в Източна Европа, само че не считат, че организацията е обвързвана с страната. Фактът, че трябваше да затвори най-големия бензинов газопровод в страната, акцентира какъв брой уязвима е кибернетичната инфраструктура и какъв брой елементарно може да бъде атакувана обаче, както от хакери,така и от национални съперници, като Русия, Китай и Иран, споделят федерални специалисти. Според осведомени „ Тъмната страна “ (Darkside) има собствен личен уеб страница в така наречен тъмна мрежа, който твърди, че групата е направила милиони хакерски атаки и разполага с масив от данни на жертвите, които не са платили откуп.

Тръбопроводът пренасящ гориво от Тексас до Ню Джърси транспортира 45% от доставките на гориво на източното крайбрежие.Това са 2,5 милиона барела дневно бензин, дизел, реактивно гориво и други артикули които минават по 8 800 км тръбопроводи. В изказване в неделя, от компанията обявиха, че някои по-малки странични линии работят, само че централната остава затворена. Министърът на търговията Джина Раймондо съобщи, че Белият дом работи за подкрепяне на компанията основана в Джорджия, която ръководи тръбопровода, с цел да може той да възобнови работата си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР