Руска фирма ще поеме най-голямото сирийско пристанище Тартус за 49

...
Руска фирма ще поеме най-голямото сирийско пристанище Тартус за 49
Коментари Харесай

Руска фирма взима пристанище Тартус за 49 г.

Руска компания ще поеме най-голямото сирийско пристанище Тартус за 49 година и ще влага 500 млн. $ м разширението му, съобщиш сирийският транспортен министър, представен от БГНЕС.
Подписана е договорка за „ ръководството, разширението и употребата на пристанището Тартус с съветската компания „ Стройтрансгаз “, е представен да споделя пред проправителствения вестник „ Ал-Уатан “ министърът на превоза Али Хамуд. " Продължителността на контракта - 49 години - беше решена след изследване за изпълнимост, тъй че и двете страни да могат да извлекат изгоди ", се споделя в информацията.
Русия е основен съдружник на режима на президента Башар Асад в осемгодишната революция в Сирия, предоставяйки на Дамаск решаваща военна поддръжка.
Във вторник министър Хамуд сподели по сирийската държавна телевизия, че пристанището, което стартира да действа през 60-те години на предишния век, не е задоволително надълбоко, с цел да разреши да бъдат обработвани тежки кораби. " Тартус е остаряло пристанище, чиято дълбочина край доковете е сред 4 и 13 метра ", сподели той.
Очаква се разширението да усили потенциала на това пристанище в Източното Средиземноморие от 4 милиона до 38 милиона тона годишно, добави Хамуд. Той съобщи и, че планът ще спомогне за понижаване на тежестта на интернационалните наказания против режима в Дамаск, въведени от началото на войната през 2011 година
В събота съветските медии цитираха вицепремиера на страната Юрий Борисов, който съобщи, че се работи по договорка за пристанището. " Надяваме се, че договорката ще бъде подписана в границите на една седмица ", сподели той, откакто се срещна с Асад в Дамаск.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР